Zagreb

ZAGREB: Završena rekonstrukcija tramvajske pruge na križanju Savske, Vodnikove i Jukićeve

Piše: PolitikaPlus
Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je križanje Savska-Vodnikova-Jukićeva nakon završetka rekonstrukcije tramvajske pruge. Radovi su započeli 3. srpnja, obnovljeno je 597 metara pruge, a križanja je otvoreno za promet jutros, s prvim izlascima tramvaja.

Radovi na križanju, koje je zadnji put rekonstruirano prije 20 godina, trajali su  dva mjeseca i jedno vrijeme smo morali zatvoriti kompletan promet kako bi skratili vrijeme radova  za 20 dana, naglasio je gradonačelnik istaknuvši kako se ovo ljeto rekonstruiralo oko 8 kilometara pruge, odnosno s Maksimirskom, koja bi trebala biti završena sredinom rujna, gotovo 10 kilometara.

Predsjednica Mjesnog odbora Vera Antolović izrazila je zadovoljstvo zbog završetka radova te u ime građana, na čiju su inicijativu započeli radovi, zahvalila gradonačelniku.

Intenzivno se radilo na ovom križanju, za koji smo zbog buke koja se stvarala prolaskom tramvaja, dobili puno zahtjeva Vijeća Gradske četvrti i stanara vezano za njegovu rekonstrukciju, rekla je voditeljica podružnice ZET Ljuba Žgela.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ZAGREB, REKONSTRUKCIJA, TRAMVAJ