Hrvatska

LIKA: U Ličko-senjskoj županiji vatrogasci na 'pasivnom' dežurstvu

Prema podacima Županijskog stožera Civilne zaštite opožareno je tisuću hektara, na vrlo teškom, mjestimično i miniranom terenu, u gašenje se u tom razdoblju uključilo oko 400 vatrogasaca iz nekoliko županija, zatim Protupožarno namjenski organizirane snage Oružanih snaga RH, a od požara su uspjeli spasiti kuće, poslovne objekte i šumu.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Većina požara u Ličko-senjskoj županiji ugašena je, vatrogascima je pomogla i kiša, no, na prostoru od Malog Alana, Ošćenice i Unjke, prema Ćelavcu u subotu izdimljavanja ima i dalje pa vatrogasci ondje imaju tzv. pasivno dežurstvo.

Zapovjednik županijske Vatrogasne zajednice Hrvoje Ostović rekao je za Hinu da vatrogasci ondje imaju "pasivno dežurstvo", ali da je situacija puno bolja.

U toj je županiji požar kod Korenice na otvorenom prostoru Vrpile buktio u četvrtak, u Ričicama kod Lovinca prethodnih tjedan dana, a na sjevernom i južnom Velebitu, djelom u Nacionalnom parku "Sjeverni Velebit" i u Parku prirode "Velebit" neprestance od 15 kolovoza.

Prema podacima Županijskog stožera Civilne zaštite opožareno je tisuću hektara, na vrlo teškom, mjestimično i miniranom terenu, u gašenje se u tom razdoblju uključilo oko 400 vatrogasaca iz nekoliko županija, zatim Protupožarno namjenski organizirane snage Oružanih snaga RH, a od požara su uspjeli spasiti kuće, poslovne objekte i  šumu. U tome su im pomogli i djelatnici i aktivisti Crvenog križa, HGSS-a, Hitne medicinske pomoći, tvrtka Lika ceste i drugi.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

POŽAR, VATROGASCI, ličko senjska županija, LIKA