Hrvatska

POSJET: Premijer Plenković u Tuzli obećao nastavak potpore Hrvatima u BiH

Hrvatski je premijer podsjetio kako na tuzlanskom području živi oko 24 tisuće Hrvata pa za njih ovakvi projekti imaju veliko značenje.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Hrvatski premijer Andrej Plenković u subotu je u sklopu jednodnevnog radnog posjeta Bosni i Hercegovini boravio u Tuzli a novinarima je kazao kako je cilj poduprijeti opstanak Hrvata na tom području za što se izdvaja i konkretna materijalna potpora iz hrvatskog proračuna.

Plenković je u pratnji predsjedatelja Predsjedništva BiH Dragana Čovića posjetio gradilište Hrvatskog kulturnog centra "Sveti Franjo" što je projekt kojega djelomice svojim proračunskim sredstvima financira Hrvatska.

Hrvatski je premijer podsjetio kako na tuzlanskom području živi oko 24 tisuće Hrvata pa za njih ovakvi projekti imaju veliko značenje.

"Očekujemo da centar bude mjesto okupljanja i njegovanja hrvatske kulture u Tuzlanskoj županiji", kazao je Plenković.

Čović je još jednom iskazao zahvalnost Plenkoviću i Hrvatskoj na potpori koju pružaju BiH u očuvanju njezine stabilnosti i nastojanjima da se pridruži euroatlantskim integracijama.

Hrvatskog premijera Čović je pozvao da nastavi s takvom politikom te da ne dopusti da ga u tome ometaju različite izjave koje mogu zvučati demotivirajuće.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hdz bih, dragan čović, andrej plenković, VLADA, hrvati u bih, bih hrvati, TUZLA, CRKVA U BIH