Sport

US OPEN: U parovima uspješni Dodig, Pavić i Mektić

Piše: PolitikaPlus/Hina

Hrvatski tenisači bili su uspješni u konkurenciji parova na Grand Slam turniru US Openu, pa su tako u muškim parovima Dodig i Granollers, te Marach i Pavić prošli u 3. kolo, dok je Nikola Mektić izborio 2. kolo mješovitih parova.

Hrvatski tenisač Ivan Dodig i Španjolac Marcel Granollers, koji su šesti nositelji, noćas su u 2. kolu US Opena svladali talijansko-njemačku kombinaciju Alessandra Giannessija i Floriana Mayera sa 6-3, 6-3, te ih u sljedećem krugu čekaju Nizozemac Rojer i Rumunj Tecau.

 Hrvat Mate Pavić i Austrijanac Oliver Marach, koji su prije dva mjeseca poraženi u finalu Wimbledona, izbacili su Amerikance Austina Krajiceka i Jacksona Withrowa sa 6-3, 6-3, te ih u 3. kolu čekaju američka braća Bob i Mike Bryan, najuspješniji par svih vremena. Braća Bryan osvojila su 16 Grand Slam naslova.

U 1. kolu mješovitih parova Nikola Mektić i Rumunjka Raluca Olaru svladali su američki par Jennifer Brady i Bjorna Fratangela sa 6-4, 6-4, i sada idu na četvrte nositelje Mađaricu Timeu Babos i Brazilca Brunu Soaresa.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MJEŠOVITI PAROVI, PAROVI, US OEN TENIS