Hrvatska

PUPOVAC O PREMJEŠTANJU HOS-OVE PLOČE: Za nas to nije prihvatljivo!

Pupovac nije decidirano odgovorio ni na pitanje hoće li SDSS nakon svega razgovarati o uskrati potpore aktualnoj Vladi.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je u četvrtak, nakon što je HOS-ova ploča s pozdravom Za dom spremni! premještena iz Jasenovca u Novsku, da to za njega i njegovu stranku, nije prihvatljivo rješenje.
 
"Dobro je da ploča više nije u Jasenovcu, ali nije dobro što je na mjestu na kojem je postavljena i nije dobro što je omogućena daljna legalizacija postavljanja takve ploče. To su dvije stvari koje mene i moju stranku čine nezadovoljnima", izjavio je Pupovac novinarima u Hrvatskom saboru.

Ploča je, objasnio je, postavljena na lokalitet Trokut, 20-ak metara od mjesta gdje je bila spomen-kosturnica pripadnika partizanskih jedinica koje su osolobađale Jasenovac i Novsku, a koja je minirana u jesen 1992. i u kojoj je bilo oko 650 ljudskih ostataka. "O stradanjima u ovom ratu neću govoriti, ali ću reći da je s tog područja, iz kotara Novska Jasenovac u logoru, prema popisu koji je do sada kompletiran, skončalo više od 3.000 ljudi - Srba, Roma, Hrvata, Židova i o toj se stvari mora voditi računa", rekao je Pupovac.
 
"Za nas ovo nije prihvatljivo rješenje", opetovao je predsjednik SDSS-a, ne odgovarajući na upit o daljnjim koracima.

Pupovac nije decidirano odgovorio ni na pitanje hoće li SDSS nakon svega razgovarati o uskrati potpore aktualnoj Vladi.

"Naša stranka će sasvim sigurno raspravljati o okolnostima, načinu na koji je uklonjena ploča u Jasenovcu i o konferenciji za novinare na kojoj se javno slavi "Za dom spremni". Mi toj stvari dajemo rang prvog prioriteta i sigurno nećete dugo čekati na našu sljedeću objavu", rekao je predsjednik SDSS-a.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

SRBI U HRVATSKOJ, NOVSKA, Milorad pupovac, JASENOVAC, za dom spremni, HOS, SDSS, HDZ