Turizam

DOBROSLAVIĆ I FRANKOVIĆ: Uspostaviti izravnu avioliniju od Koreje do Dubrovnika

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković rekao je kako će broj korejskih turista ove godine u Dubrovniku prijeći prošlogodišnju brojku od 50 tisuća.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković primili su u subotu ujutro izaslanstvo Republike Koreje, koje je predvodio potpredsjednik Narodne skupštine Republike Koreje Park Joo Sun, a među glavnim temama razgovora bilo je ostvarivanje izravne linije iz te zemlje prema Dubrovniku.

''Razgovarali smo o mogućnostima suradnje s našom Županijom i Gradom Dubrovnikom. Govorili smo o mogućnostima koje turizam pruža u našoj županiji, ali i želji da bude više ulaganja u druge grane gospodarstva i želji obje strane da se uspostavi izravna aviolinija prema Dubrovniku. Čuli smo da za doći u Dubrovnik treba presjesti na nekoliko aerodroma. Broj turista iz Koreje koji dolaze u Dubrovnik je jako velik i želimo da toga bude još više, a oni su iskazali želju da naši ljudi posjećuju više Koreju'', rekao je nakon sastanka Dobroslavić te dodao kako se govorilo i o bratimljenju gradova i regija.

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković rekao je kako će broj korejskih turista ove godine u Dubrovniku prijeći prošlogodišnju brojku od 50 tisuća.

''Iznimno smo zadovoljni posjetom posebno u svjetlu činjenice da je do jučer više od 30 tisuća gostiju iz Koreje posjetilo naš grad. Prošle godine ih je bilo više od 50 tisuća u cijeloj kalendarskoj godini, ove godine će ta brojka biti premašena. Nama je važno ostvariti bolju aviopovezanost s Korejom. Potencijal tog tržišta je velik i možemo privući veći broj gostiju od tamo'', rekao je Franković.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

nikola dobroslavić, mato franković, DUBROVNIK, Južna Koreja, Park Joo Sun, TURIZAM