Hrvatska

MORH: U poplavljenom Ogulinu 61 vojnik i 12 motornih pumpi

Njih 24 je angažirano na terenu s 12 motornih pumpi za vodu, izvijestilo je Ministarstvo obrane (MORH)

FOTO: MORH
Piše: PolitikaPlus/Hina

Na području poplavljenog Ogulina i u ponedjeljak je od jutarnjih sati angažiran 61 pripadnik Namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga (NOS OS RH), s pripadajućom opremom i strojevima.

Njih 24 je angažirano na terenu s 12 motornih pumpi za vodu, izvijestilo je Ministarstvo obrane (MORH)

Tijekom noći su na punjenu 700 vreća s pijeskom bila angažirana 32 pripadnika 1. Mehanizirane bojne Tigrovi Gardijske motorizirane brigade Hrvatske kopnene vojske (HKoV) OS RH.

U pripravnosti je 177 pripadnika PP NOS OS RH, koji će, prema potrebi, biti angažirani s jednim amfibijskim transporterom PTS-2, kao pomoć civilnom stanovništvu u sanaciji od poplava, navodi se na kraju priopćenja.

U Ogulinu zbog obilnih kiša iz korita izlila rijeka Dobra, a prema dosadašnjim podacima, poplavljeno je oko 200 objekata, privatnih kuća.

Poplavljena mjesta u nedjelju je obišao premijer Andrej Plenković i nazočio sjednici Stožera civilne zaštite. Zaahvalio je svima koji pomažu u sanaciji posljedica poplave: Karlovačkoj županiji, Gradu Ogulinu, vatrogascima, HGSS-u, Crvenom križu, Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje, policiji i drugima te naglasio da je ključ rješenja za to područje izgradnja retencije kod Hreljina.

Plenković je naglasio da u prevenciju od poplava treba uložiti u cijeloj Karlovačkoj županiji jer je i Karlovac proteklih godina doživio puno poplava. Rekao je također da investicije obrane od poplava treba proglasiti strateškom projektima.

Na sastanku Stožera za civilnu zaštitu i gradskih čelnika u Ogulinu bili su nazočni, uz premijera Plenkovića, i potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

DOBRA, OGULIN, POPLAVA, POPLAVE, OSRH, MORH