Hrvatska

DAVOR BERNARDIĆ: Predsjedništvo SDP-a mi je dalo povjerenje

Pozvao je HDZ i predsjednika te stranke i premijera Andreja Plenkovića da što prije na dnevni red i glasovanje stave istražno povjerenstvo o Agrokoru.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić rekao je u utorak da mu je Predsjedništvo stranke dalo povjerenje, osim Bojana Glavaševića i potpredsjednika stranke Peđe Grbina koji se izuzeo od glasovanja.

"Hvala Predsjedništvu stranke koje mi je dalo povjerenje, osim Peđe, koji se izuzeo od glasanja, i Bojana", rekao je Bernardić novinarima u pauzi sjednice Predsjedništva koja će, kako je najavio, trajati još oko četiri sata.

Bernardić je istaknuo i da će tražiti povjerenje od članova stranačkoga Glavnog odbora, koji bi sjednicu trebao imati u subotu.

"Osobno sam to tražio na Predsjedništvu stranke i stavio na dnevni red te sam za to dobio i njihovo povjerenje", rekao je.

Predsjedništvo nije raspravljalo o Mrsiću i Opačić, na dnevnom redu i Agrokor

Negativno je odgovorio na novinarsko pitanje jesu li donijeli odluku o izbacivanju iz stranke Miranda Mrsića i Milanke Opačić, kako je to zatražio zagrebački SDP.

"Predsjedništvo SDP-a nije o tome raspravljalo. Predsjedništvo će nastaviti zasjedanje jer je puno stvari na dnevnom redu, a jedna od njih koja zanima hrvatsku javnost je Agrokor", kazao je Bernardić.

Pozvao je HDZ i predsjednika te stranke i premijera Andreja Plenkovića da što prije na dnevni red i glasovanje stave istražno povjerenstvo o Agrokoru pa će, kako je rekao, "tada Ivica Todorić i Plenković zajedno moći svjedočiti o noćnim sastancima u Vladi te u toj skupoj 'brakorazvodnoj parnici' između Agrokora i HDZ-a koja svaki dan nečinjenja i skrivanja informacija sve više košta hrvatske građane".

Na novinarsko pitanje o odluci SDP-a Krapinsko-zagorske županije, koji je uz ostalo zatražio da se na stranačkoj konvenciji u prosincu tajnim glasovanjem odluči i o točki dnevnog reda o povjerenju Bernardiću, odgovorio je da će na Glavnom odboru dati i tražiti povjerenje i za tu točku dnevnog reda. Rekao je i da će na temelju odluke SDP-a te županije i Siniše Hajdaš Dončića raspravljati i u nastavku sjednice Predsjedništva.

Bernardić je ustvrdio da će se sve unutarstranačke stvari rješavati unutar stranke sukladno Statutu SDP-a i Poslovniku Glavnog odbora. Nije decidirano odgovorio na novinarsko pitanje kako će glasovati o zahtjevu zagrebačkoga SDP-a da se iz stranke isključe Mrsić i Opačić.

"Dopustite da o unutarstranačkim pitanjima raspravljamo unutar stranke, a ne zabavljamo javnost", rekao je. Istaknuo je i da je njegov zadatak vratiti jedinstvo i prosperitet SDP-u, jer je , uvjeren je, jedino jak SDP je alternativa za Hrvatsku koja zemlji opet može vratiti nadu.

"Ja nisam sudac, ja sam trener. Moj zadatak je uigrati najbolje momčad, uvesti reda i pobijediti na izborima kako bi Hrvatska dobila šansu da ljudi iz nje više ne iseljavaju", istaknuo je.

Vezano uz zahtjeve za izbacivanjem iz stranke Opačić i Mrsića rekao je da je stranci nanesena velika šteta, ali je zatražio i da članovi Predsjedništva SDP-a, na zahtjev i Krapinsko-zagorskog SDP-a, rasprave i o toj odgovornosti.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

AGROKOR, SDP, DAVOR BERNARDIĆ, Predsjedništvo SDP-a, OPORBA