Sport

OKTANSKI CIRKUS: F1 ostaje u Kini još tri godine

VN Kine je prvi put ušla u kalendar svjetskog prvenstva 2004. godine, a prvi pobjednik na stazi Shanghai International Circuit bio je Brazilac Rubens Barrichello u Ferrariju.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Velika Nagrada Kine u Šangaju ostaje u kalendaru svjetskog prvenstva formule 1 još najmanje tri godine, objavili su čelnici 'oktanskog cirkusa'.

"Postigli smo dogovor na zadovoljstvo obiju strana. Sretni smo što ćemo formulu 1 gledati u Kini još najmanje do 2020. godine," kazao je F1 boss Chase Carey.

VN Kine je prvi put ušla u kalendar svjetskog prvenstva 2004. godine, a prvi pobjednik na stazi  Shanghai International Circuit bio je Brazilac Rubens Barrichello u Ferrariju.

Očekuje se kako će utrka u Šangaju dobiti i novi termin. Ove godine je održana 9. travnja, no od iduće godine trebala bi se održati tjedana dana kasnije.

"Od svog prvog predstavljanja u Šangaju 2004. Formula 1 u Kini raste iz godine u godine. Sada je postala najvažniji godišnji događaj u Šangaju," kazao je Jiang Lan, predsjednik Shanghai Juss Sports Development Group Co. Ltd, vlasnika staze.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

FORMULA 1, ŠANGAJ, Velika Nagrada Kine, F1, KINA