Hrvatska

DAVOR BERNARDIĆ: Ako su optužbe o Agrokoru na račun Vlade istinite, Plenković mora dati ostavku

U svom govoru Bernardić je pozvao članove SDP da grade jaki SDP koji je potreban Hrvatskoj, jer jedino tako može vratiti nadu i dostojanstvo kao što je to učinio već dva puta.

Piše: Ivana Vranješ

Glavni  odbor SDP u subotu je održao  sjednicu  na kojoj se raspravljalo i o povjerenju  predsjedniku stranke Davoru Bernardiću.

U svom  govoru  Bernardić je  pozvao članove  SDP da grade jaki SDP koji je potreban  Hrvatskoj, jer jedino tako može vratiti nadu i dostojanstvo kao što je to učinio već dva puta. Poručio je da će se jaki SDP boriti za sve ljude, a ne samo za neke

„Kad sam dobio vaše povjerenje, pozvao sam vas da gradimo dobro društvo, društvo jednakih mogućnosti, društvo rasta i napretka koje neće stopirati nikakav stranački klijentelizam i podjele plijena po državnim i drugim poduzećima“, rekao je Bernardić , te je dodao da država koju smo izabrali bez  dobrog društva nema puno smisla. Podsjetio je da su ga svi ismijavali i kritizirali kada je prije  9 mjeseci pozvao  vladajuće na dijalog, a danas su jasni  motivi vladajućih.

Njihovi motivi su vlast da bi  nastavili proces pretvorbe i privatizacije iz 90-tih i vlast ne zbog interesa Hrvatske, nego zbog njih samih, jer poziv za dijalog se nikad nije ostvario“, nastavio je Bernardić. Također je spomenuo kako je SDP zatražio i ostavku ministra  financija Zdravka Marića zbog evidentne upletenosti u slučaj Agrokor. No tada je počela  neviđena  hajka na Bernardića i SDP, ali  niti on niti SDP nisu odustali, nisu se pokolebali

„ SDP inzistira na istini o Agrokoru, na formiranju istražnog povjerenstva, da se rasvijetli istina i da na tom  povjerenstvu budu i Todorić i Plenković i da objasne što su radili na tajnim noćnim sastancima u Vladi“ ističe Bernardić. Dodao je da ovo SDP radi za ljude koji žive u ovoj zemlji , za radnike Agrokora, jer je dužnost SDP-a da razotkriva istinu i da ne poklekne.

„Nisam za  razliku od pola Plenkovićeve Vlade sudjelovao u pretvorbi i privatizaciji, podjeli plijena, a danas vidite po jutarnjim izdanjima o kakvoj je podjeli riječ. Plenković dijeli plijen s koalicijskim partnerima“, izjavio je Bernardić. Pozvao je da se što prije osnuje povjerenstvo za Agrokor, jer je to tvrtka koja svojim dugovima ugrožava svako peto radno mjesto u  Hrvatskoj

„Ako postoji i malo istine u navodima i optužbama na račun Plenkovićeve Vlade , Plenković i njegova Vlada moraju otići: Hrvatskoj moraju objasniti tko je pisao lex Agrokor, da li je u vezi s članovima Vlade, u vezi s premijerom. To su pitanja na koje javnost očekuje jasne i nedvosmislene odgovore“ zaključio je Bernardić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

AGROKOR, GLAVNI ODBOR SDP, VLADA, SDP, DAVOR BERNARDIĆ