Hrvatska

DAVOR BERNARDIĆ: SDP je stabilan, Pljenković dijeli plijen

Nakon višesatne sjednice u izjavi novinarima Bernardić je zahvalio članovima koji su mu dali jednoglasnu podršku, ali nije otkrio koja četiri člana su bila suzdržana.

Piše: Ivana Vranješ

Članovi  Glavnog odbora SDP-a u subotu su  na sjednici glasali o povjerenju predsjedniku stranke  Davoru  Bernardiću koji je  dobio njihovu  jednoglasnu podršku, dok je četvero članova bilo suzdržano.

Nakon višesatne sjednice  u  izjavi novinarima  Bernardić je zahvalio  članovima koji su mu dali  jednoglasnu podršku, ali nije otkrio koja četiri člana  su bila  suzdržana.

„Nastavljamo dalje raditi za   Hrvatsku, bez brige SDP je stabilan i jedina  alternativa  ovoj lošoj i nažalost po teškim optužbama za muljažu i kriminal opterećenoj Vladi „, rekao je  Bernardić, te je  dodao kako je glasanje  bilo javno po  Poslovniku i nitko nije tražio tajno glasanje.

Bernardić  nije komentirao što će biti s ljudima koji su tražili njegov  odlazak s  funkcije predsjednika SDP-a, veće je rekao novinarima  da o tome njih same pitaju.

„Devet mjeseci sam  strpljiv, devet mjeseci sam pružao ruku i skoro ostao bez nje.“, nastavio je Bernardić. Na upit novinara što će biti s  Milankom Opačić i Mirandom  Mrsićem kratko je odgovorio kako  će se  o njima odlučivati na tijelima stranke .

„Članovi  glavnog odbora imaju svoju glavu i svoj stav o unutarnjim stvarima ćemo razgovarati unutar   stranke.“, izjavio je   Bernardić . Rekao je  kako je Jedno sigurno,  način da se preko  medija šteti SDP-u neće se nastaviti, to  jamči

„Predsjedništvo  SDP-a nastavlja svoj rad  danas i u utorak.  Puno je posla pred nama. Inzistirat ćemo na Povjerenstvu za Agrokor. Žalosti  nas podjela između sada spojenih partnera  HDZ-a i HNS-a u državnim  poduzećima

„Pljenković  dijeli plijen“, rekao je ironično.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

GLAVNI ODBOR SDP, SDP, HDZ, andrej plenković, DAVOR BERNARDIĆ