Zagreb

HURA! 2017.: 'Združene snage poznatih i nepoznatih' pod palicom Ćire Blaževića za djecu sa autizmom

Želja pokretača i organizatora ove humanitarno sportske aktivnosti, tvrtki Metroteka i Implementacija snova iz Zagreba, koje također sudjeluju sa svojim timovima, jeste prije svega povećati obrazovne i životne šanse štićenika Centra za autizam.

Piše: PolitikaPlus

Trener svih trenera Ćiro Blažević, komičar Ivan Šarić, glumica Anja Đurinović, TV voditelj Tomislav Jelinčić, pjevačice Ivanka Boljkovac, Danijela Pintarić, Jelena Radan, Meritas i jedan i jedinstveni Zlatan Zuhrić Zuhra samo su dio brojnih “hrvatskih celebova” koji su se odazvali na HURA!-u 2017 - humanitarno sportsko događanje u kojemu naše poznate i nepoznate osobe iz društvenog, javnog, akademskog života Hrvatske pomažu djeci s poteškoćama iz autističnog spektra, a koja će se održati 30. rujna ove godine.


Drugu godinu za redom poznati i nepoznati junaci, a u "nepoznate" spadaju npr. ekipa hrvatskih poduzetnica, te studentice i studenti zagrebačkog Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta okušat će svoje sportsko umijeće u njima nepoznatom sportu - ove godine bubble nogometu, te razbuktati svoje natjecateljske strasti u međusobnim duelima kako bi nabavili vrijedna specijalizirana komunikacijska pomagala, uz pripadajući software koji će djeci iz spektra autizma olakšati svakodnevni život.


Želja pokretača i organizatora ove humanitarno sportske aktivnosti, tvrtki Metroteka i Implementacija snova iz Zagreba, koje također sudjeluju sa svojim timovima, jeste prije svega povećati obrazovne i životne šanse štićenika Centra za autizam za što boljim uključivanjem u zajednicu kroz nabavku sredstava alternativne komunikacije pomoću kojih bi bilo omogućeno komunicirati, ali i prevenirati pojavu nepoželjnih ponašanja.  


HURA! 2017. - humanitarni bubble nogomet turnir „poznatih“ za nabavku komunikacijskih sredstava djeci iz autističnog spektra u Centru za autizam Zagreb, održat će se u subotu, 30. rujna 2017. od 10:00 – 13:00 sati, u prostorima NC Šalata, Avenija Dubrovnik 15, Velesajam - Paviljon 1, Zagreb.


Tomislav Jelinčić, urednik i voditelj na RTL televiziji po drugi puta će sudjelovati u HURA! događanju s ciljem pomoći djeci iz iz autističnog spektra.


“Pred nama je veliki turnir u bubble nogometu u kojemu “poznati i nepoznati” junaci sudjeluju u nečemu urnebesno smiješnom kako bi pomogli djeci. Prošle godine npr. prvi puta u životu sam igrao hokej na travi, i odmah natjecateljski i to je sigurno bilo zabavno za gledati.” – komentirao je Tomislav Jelinčić, koji će se također okušati i u bubble nogometu kako bi pokazao ne samo svoj sportski talent, negó i humanost.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ZAGREB, HUMANITARNA AKCIJA, HURA 2017., AUTIZAM