Zagreb

West End i Broadway ponovo u Zagrebu: Mjuzikl "Evita" u veljači u Areni

Piše: PolitikaPlus/Hina

Nakon gostovanja u Zagrebu slavnog westendskog mjuzikla "Mačke" u ožujku, Arena Zagreb ugostit će u veljači iduće godine još jednu vrhunsku produkciju West Enda i Broadwaya, mjuzikl "Evita", legendarni show autora Tima Ricea i Andrewa Lloyda Webbera, priopćila je promotorska tvrtka Outbox.

Kako se ističe u najavi, riječ je o produkciji iste produkcijske kuće, The Really Useful Theatre Andrewa Lloyda Webbera, a u Zagreb dolazi 28. veljače 2018. u organizaciji bugarske promotorske tvrtke ART BG Production.

Djelo koje tematizira život druge supruge argentinskog predsjednika Juana Perona, "Evita" je remek djelo žanra s više od 40 godina iznimno uspješnog izvođenja na West Endu i Broadwayu, više od 20 nagrada, te prijevodima a 14 jezika.

Evita je kao prva dama djelovala šest godina, do 1952. U javnosti od milja zvana Evita, bila je pravi predstavnik naroda i borac za ženska prava u svojoj zemlji. Za vrijeme svojeg kratkog životnog vijeka, ostavila je neizbrisiv trag na obespravljene žene i socijalno ugrožene sugrađane, vodila je prvu žensku političku stranku u Argentini te je odradila ogromnu količinu humanitarnog rada u svojoj zemlji.

Mjuzikl o njezinu životu za koji je glazbu skladao Andrew Lloyd Webber a tekst napisao Tim Rice, na londonskom je West Endu prvi puta postavljen 1978., osvojivši nagradu Laurence Olivier za najbolji mjuzikl, te godinu kasnije na Broadwayu u New Yorku, gdje je postao prvi britanski mjuzikl koji je dobio nagradu Tony za najbolji mjuzikl.

"Dok su mnogi upoznati s hollyoodskim blockbusterom iz 1996. godine s Madonnom u glavnoj ulozi, puno bolja verzija u mjuziklu koji kombinira sve najbolje elemente kazališta vjerojatno je najbolji opis života Marie Eve Duarte de Peron", stoji u najavi.

Mjuzikl je osvojio i brojne nagrade za pjesme "Don’t Cry For Me Argentina", "You Must Love Me" i "Another Suitcase in Another Hall".

Redatelj produkcije koja dolazi u Zagreb je Bill Kenwright, poznat po mnogim mjuziklima, glumi i činjenici da je trenutni predsjednik nogometnog kluba Everton, dok u naslovnoj ulozi nastupa glumica Emma Hatton, poznata po mjuziklima poput "We Will Rock You", "Dreamboats and Petticoats" i mnogim drugima.

Turneja 2017/2018 je pod produkcijskom kućom Broadway Entertainment Group, a organizatori najavljuju spektakularan show koji će Zagrebu još jednom donijeti dašak glamura, vrhunske produkcije, plesa i pjesme.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

evita, arena zagreb, mjuzikli