Hrvatska

HRAST: SDP laže o Istanbulskoj konvenciji

Piše: PolitikaPlus

Iz stranke Hrasta u utorak ocjenjuju da SDP gura ratifikaciju Istanbulske konvencije isključivo radi promocije rodne ideologije te podsjećaju kako je SDP od 2011., kad je Vijeće Europe prihvatilo Istanbulsku konvenciju, imao četiri godine mandata, od 2011. do 2015., da u hrvatske zakone implementira sve pozitivne odredbe iz te konvencije, sve odredbe koje se zaista tiču zaštite žena od nasilja, no to nije učinio.

"Rodna ideologija temelji se na tvrdnji da svaki muškarac može odabrati da je žena, a žena da je muškarac. Istanbulska konvencija je prvi međunarodni dokument koji donosi definiciju roda kao isključivo društvenog konstrukta koji je odvojen od biološkog spola", navodi Hrast u priopćenju.

Iz Hrasta također tvrde da je rodna ideologija u znanstvenim krugovima proglašena potpuno znanstveno neutemeljenom i da je glavni "znanstveni" promotor rodne ideologije, Nordijski rodni institut, zatvoren 31. prosinca 2011. SDP je rodnu ideologiju prihvatio kao svoju političku agendu i sad je želi nametnuti cijelom hrvatskom narodu, piše Hrast.

Hrast ponovno poziva sve stranke da zajedno pronađu konkretna rješenja koja će zaštititi žene od nasilja.

Žena koja je zlostavljana u obitelji nema vremena čekati red da se u sigurnoj kući ukaže slobodno mjesto. To su teme koje moramo zakonski regulirati, a ne propale ideologije, poručuju.

"Da je SDP-u do zaštite žena od nasilja, unaprijedio bi tu zaštitu za vrijeme svojeg mandata. Pozivamo SDP da ne opterećuje ovu važnu temu zaštite žena od nasilja svojom propalom ideologijom koju njihovi europski istomišljenici pokušavaju 'ispod žita' podvaliti u Istanbulskoj konvenciji", stoji u priopćenju koje je u ime Predsjedništva stranke Hrast - pokret za uspješnu Hrvatsku potpisao njezin predsjednik Ladislav Ilčić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

SDP, ISTAMBULSKA KONVECIJA, HRAST