Tvrtke

AGROKOR: Bloger Todorić - Knighthead je kupovao obveznice i poslije 9. travnja

Todorić piše kako se na sastanku u Agrokoru, u drugoj polovici travnja ove godine, kojeg je vodio Ante Ramljak, a nazočilo mu je trideset osoba, razgovaralo o ponudi Sber banke za roll up kredit.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ivica Todorić u subotu je na svom blogu ponovno prozvao Vladu i izvanrednog povjerenika Antu Ramljaka za pogodovanje Knightheadu u novom tekstu pod naslovom "Knighthead je kupovao obveznice i poslije 9. travnja".

Todorić piše kako se na sastanku u Agrokoru, u drugoj polovici travnja ove godine, kojeg je vodio Ante Ramljak, a nazočilo mu je trideset osoba, razgovaralo o ponudi Sber banke za roll up kredit.

"Sber banka je za zadnji kredit od 100 milijuna eura Agrokoru tražila da uđe u prioritetnu tražbinu, a zauzvrat bi dala dodatno financiranje i to ne 1 za 1 već puno više. Na tome sastanku pravni predstavnik Knightheada izjavio je kako treba pričekati jer Knighthead još nije kupio potrebnu količinu obveznica i da hitno treba javiti fondu da požure s kupnjom kako bi mogli ući u Vjerovničko vijeće i krenuti s roll up-om. Stoga je na tom sastanku odbijena Sber banka te joj je odgovoreno da se ne može krenuti s roll up-om i da im ne daju da 100 milijuna eura prebace u senior status", navodi Todorić.

Todorić naglašava da je takvo "odbijanje bolje ponude" imalo za cilj neskriveno pogodovanje Knightheadu.

"Taj neuobičajeni, kriminalni model odbijanja bolje ponude imao je samo jedan cilj – neskriveno pogodovanje kako bi se Knightheadu dalo dovoljno vremena da kupi obveznice. Zločinačka organizacija u Agrokoru, a kojoj je legitimaciju dao neustavni Vladin Lex, ovim je činom počela ostvarivati nevjerojatnu nepripadnu financijsku korist koja se mjeri u milijardama kuna i iznosi iz Republike Hrvatske. Potpuno je jasno da je Ante Ramljak trgovao povjerljivim informacijama, a s predstavnicima Knightheada, za kojeg je čak lažno tvrdio da kotira na burzi, ovakav scenarij dogovorio već puno ranije. Načini i vrijeme stjecanja Agrokorovih obveznica u vlasništvu Knightheada također su lako utvrdive", piše na Todorićevu blogu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hrvatsko gospodarstvo, AGROKOR, ivica todorić, BLOG, Knighthead