Mojbiz

Ante Ramljak: Sud u Londonu odlučio priznati lex Agrokor!

Piše: PolitikaPlus

Izvanredni povjerenik Ante Ramljak u četvrtak je izjavio da je sud u Londonu priznao zakon o postupku izvanredne uprave u Agrokor tako da nijedna tužba koja se pokrene u Londonu neće moći biti vođena, osim u postupku cijelog procesa izvanredne uprave.

Kako je Ramljak pojasnio na početku novinske konferencije na kojoj se prezentiraju ključne informacije o tražbinama vjerovnika i dobavljača prema koncernu Agrokor, to znači da će sve tužbe koje se budu pokretale na britanskim sudovima biti vraćene u postupak na hrvatske sudove.

- Ja bih danas u uvodu ove presice htio reći informaciju koju smo upravo dobili iz Londona, a to je da je danas sud u Londonu odlučio priznati Zakon o postupku izvanredne uprave tako da nijedna tužba koja krene u Londonu neće moći biti vođena osim u postpku procesa izvanredne uprave. Sve tužbe na britanskim sudovima će biti vraćene na hrvatske sudove. To samo za sebe govori da smo bili na ispravnom putu. To nam u velikoj mjeri olakšava postupak koji vodimo, a pogotovo oko tražbina', kazao je Ramljak u četvrtak prije početka prezentacije procesa prijave tražbina.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ANTE RAMLJAK, AGROKOR SRBIJA, LEX AGROKOR, LONDON