Hrvatska

DAN POSLIJE : Bakić: Mediji su pogrešno shvatili, predsjednica je pohvalila Vladu

Piše: PolitikaPlus/Novi list

Nenad Bakić savjetnik predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović na Danima osiguranja u Opatiji s govornice je upozorio da su mediji jučer potpuno pogrešno protumačili predsjedničine izjave.

"Njena glavna poruka bila je potreba transformacije javne uprave te da pohvaljuje vladu za napravljene korake", rekao je Bakić u Opatiji, prenosi Novi list.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović jučer je oštro na skupu ekonomista u Opatiji kritizirala situaciju u Hrvatskoj, a time i rad vlade rekavši da su institucije u državi pasivne, da Hrvatska ima nerealizirane potencijale, da država funkcionira na razini hladnog pogona i da postoje vječiti projekti koji se nikada ne realiziraju, kao što je LNG terminal.

- Svi se slažemo oko strategija i osnovnih postavki, ali zbog manjka kapaciteta države danas nas prestižu oni s kojima se ranije nismo ni htjeli uspoređivati a strateške reforme su toliko puta uzalud spomenute da su izgublie bio kakvu unutarnju vrijednost i postale apstrakcija.

U Hrvatskoj su reforme iznimka, a ne pravilo, rekla je uz poruku državnim institucijama: Na kraju mandata svi mi odgovoramo za reforme koje smo obećali.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

vlada, predsjednica, nenad bakić