Zagreb

ZAGREB: Večernje izvedbe u kazalištu Trešnja

Veliku ansambl predstavu Zora riđokosa režirao je Rene Medvešek, a dramatizaciju potpisuje Dubravko Mihanović. Priča je to o djevojčici Zori i njezinoj družini, a temelji se na istinitim događajima u Senju koje je Kurt Held opisao u svome romanu.

FOTO: Damil Kalogjera
Piše: PolitikaPlus

Zbog iznimnog interesa publike, zagrebačko Gradsko kazalište Trešnja svoje će najpopularnije predstave igrati za javnost  i u večernjim terminima, u 20 sati. U četvrtak, 16. studenog može se pogledati predstava Zora riđokosa, a u petak, 17. studenog prva ovosezonska premijerna predstava u Trešnji, Snježna kraljica.

Obje predstave su dramaturški prilagođene novim naraštajima, a u njima mogu uživati i djeca i odrasli.

Veliku ansambl predstavu Zora riđokosa režirao je Rene Medvešek, a dramatizaciju potpisuje Dubravko Mihanović. Priča je to o djevojčici Zori i njezinoj družini, a temelji se na istinitim događajima u Senju koje je Kurt Held opisao u svome romanu. U Njemačkoj je taj roman postigao veliki uspjeh i postao je jedan od najpoznatijih romana za djecu.

Okosnicu predstave čine prijateljstvo, ljubav i borba protiv korumpirane vlasti i nepravednog sustava, a snažnu socijalnu poruku s lakoćom mogu iščitati svi gledatelji. Glumačku ekipu predvodi Dubravka Lelas u ulozi hrabre Zore, Luka Bulović kao Branko te Tomislav Rališ u ulozi ribara Gorjana.

Poznatu Andersenovu bajku Snježna kraljica, sa Senkom Bulić u naslovnoj ulozi, u Trešnji je uprizorio redatelj Paolo Tišljarić prema dramatizaciji poznate hrvatske spisateljice Lade Kaštelan. Ova svevremenska priča o prijateljstvu, prati čudesno putovanje djevojčice Gerde koja je spremna učiniti sve kako bi pronašla svoga prijatelja Kaya. Kroz dvije dramaturške linije predstava prati priče Kaya i Gerde u mlađoj i zreloj dobi.  

Kako je i najavio, Tišljarić je režirao vizualno atraktivnu predstavu koja obiluje posebnim efektima, raskošnim kostimima i scenografijom. Uloge Gerde tumače Dubravka Lelas i Ivana Bakarić, a Kaya glume Luka Bulović i Tvrtko Jurić.

Osim u večernjim terminima, predstava Snježna kraljica je na repertoaru i u subotu, 18. studenog u 17 sati, te u nedjelju, 19. studenog u 11 sati.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

gradsko kazalište trešnja, TREŠNJA, KAZALIŠTE, ZAGREB