Sport

ZLATKO DALIĆ: Hrvatska se ne ide braniti u Grčku

Piše: PolitikaPlus

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić je u petak, dan nakon što je u svojoj drugoj utakmici na klupi Vatrenih upisao pobjedu (4-1) nad Grčkom, kazao kako se Hrvatska neće ići braniti u Pirej. 

"Zbog adrenalina nismo baš dobro spavali, ali spremni smo za trening, malo odmora i put u Grčku. Idemo korak po korak, dan po dan. Nećemo se ići braniti i čuvati 4-1, igrat ćemo kao da je 0-0. Uvijek se može dogoditi nekakva glupost, neki primljeni pogodak iz prekida, pa se stvori pritisak. Idemo ih ponovno napasti, igrati, iako ćemo možda biti malo oprezniji",  najavio je Dalić koji je razgovarao s medijima i dan poslije uspjeha na Maksimiru, pobjede 4-1 protiv Grčke. U prvoj utakmici koju je vodio kao izbornik Hrvatska je slavila protiv Ukrajine 2-0.

"Mislim da je utakmica bila sjajna, kao i atmosfera - bez baklji, petardi i ružnih povika - te da je sve proteklo u najboljem redu. Bilo je prekrasno, ali ništa nije gotovo dok ne riješimo situaciju u Pireju i odradimo posao. Tek tada možemo govoriti o slavlju. Neće biti opuštanja, i ova partija i ovaj doživljaj samo nas potiču da budemo još bolji", dodao je.

Igrači su posebno pohvalili Dalićevu pripremu za utakmicu te provedbu dobro smišljenog plana.

"Ja tako radim stalno, ne bih postigao sve svoje rezultate da sam radio drugačije. Normalno je da igrači znaju gdje stati, gdje doći, koga pokriti. Meni to djeluje jednostavno, a imamo vrhunske igrače koji znaju svoj posao. Iako zajedno provodimo malo vremena, dobro ga koristimo kroz analize i razgovore. Zasad to izgleda super i uistinu sam sretan zbog svih. I zbog igrača i zbog hrvatskog naroda, i što je moj rad prepoznat, idealno je za mene što se poklopio i rezultat", zaključio je Dalić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zlatko dalić, nogomet, hrvatska, kvalifikacije za sp