Mislav Miholek

PANONSKI VIDICI: Pravi li se SDP glup ili je zaboravljiv? Usain Todorić nam je odavno pobjegao!

Dok se sabornici igraju kao mala djeca, nacija demografski juri u krah, za 50 godina u ovoj lijepoj zemlji ostat će samo državni birokrati i penzioneri.

Piše: Mislav Miholek

Ivica Todorić cijeloga života izbjegava medije jer svaki put kada je razgovarao s nekim novinarom ispalo je da živi izoliran u svome malenome svijetu koji se nevjerojatno razlikuje od realnosti prosječnog Hrvata, pogotovo prosječne hrvatske obitelji s dvoje djece u kojoj dva roditelja imaju plaće manje od 4 tisuće kuna. Kolege novinari kucaju na londonska vrata Ivice Todorića, onako hrabro kako nikada ne bi kucali na Kulmerove dvore.
    
U ovome medijskom ludilu posebno se istaknula ekipa HTV-a koja se po principu Đuro S. Zlikovski vs. Ptica Trkačica naganjala po londonskim ulicama s palim tajkunom. Kao u crtiću, Usain Todorić je bio brži, kao i u svemu u životu. Ivica Todorić je uvijek korak ispred svih ostalih jer drži kasicu prasicu. Čak i sad, sasvim je sigurno da je pospremio značajna sredstva na sigurno i da će živiti lagodno do kraja života.

SDP-ova taktika da se javnost davi s Agrokorom je dosadna, koliko i promašena.

Iz HRT-ovskog Bennya Hilla prešli smo u svijet Muppeta zvani Hrvatski Sabor. Zadnjih tjedana nas SDP gnjavi s povjerenstvom vezanim uz Agrokor pokušavajući dokazati da je HDZ isključivi krivac za razvoj državnog poduzeća Agrokor, koji je usput procvjetalo ponajviše za Račanove vlasti kad je SDP-ova vlast posmicala sve tajkune, osim Todorića. HDZ-ov promašeni privatizacijski model ipak je počivao na tome da postoji više igrača, a ne samo jedan veliki. Koliko je samo djece i supružnika SDP-ovaca zaposleno u Todorićevim firmama, očito da je riječ o zaboravljivosti.
   
SDP-ova taktika da se javnost davi s Agrokorom je dosadna, koliko i promašena. Ima nešto poprilično pjesnički u guranju Gordana Marasa na prvu liniju, kojega vladajući u sabornici nesmiljeno šutaju, premijer moli Boga da mu se Maras javi, a primjerice Branko Hrg jučer se navečer ispričavao zbog izjave u Saboru da je Maras na Kalniku pao s konja na glavu. Marasu se mora odati poštovanje da junački trpi sustavnu šutaonu, ali očito da stranka nema nikoga drugoga i nikoga pametnijeg.

Ova kriza s Usainom Todorićem i cijeli kolaps Agrokora super je došao domaćoj politici da nas davi sa svime onime što jako dobro znamo.

Agrokor je prošlo svršeno vrijeme. Sve vlasti i sve vlade sudjelovale su u stvaranju toga čudovišta, pravoga primjerka postkomunističkog kapitalizma u kojem je uzeto sve najgore od komunizma i sve najgore od kapitalizma, pa je nastao kapitalizam s udbaškim licem.


Zapravo, ova kriza s Usainom Todorićem i cijeli kolaps Agrokora super je došao domaćoj politici da nas davi sa svime onime što jako dobro znamo. Dok se sabornici igraju kao mala djeca, nacija demografski juri u krah, za 50 godina u ovoj lijepoj zemlji ostat će samo državni birokrati i penzioneri. Jadna je zemlja u kojoj je oporba gora od vlasti, a vlast baš nije nešto pretjerano zainteresirana za maloga čovjeka i poduzetnika. Jao nama.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hrvatsko gospodarstvo, AGROKOR, MISLAV MIHOLEK, ivica todorić, SDP, HDZ