Sport

ZLATKO DALIĆ: Očekujem drugačiju Grčku, ali mi se nećemo braniti, došli smo pobijediti!

Za mene i moje igrače je ova utakmica kao i ona u Ukrajini. Sve ćemo učiniti da pobijedimo.

Piše: PolitikaPlus

U nogometu nema euforije, a ni tragedije. Euforija te odvede u krivom smjeru. Moramo biti staloženi i mirni. Znamo po što smo došli. Igrači su toga svjesni. Oprezni i pažljivi moramo biti. Počet ćemo kao da je u Zagrebu bilo 0-0, rekao je izbornik Zlatko Dalić i osvrnuo se na umor kod igrača prenosi 24 Sata..

Osvrnuo se izbornik na Grke. Unatoč uvjerljivoj pobjedi, ponovno poziva na ozbiljnost.

-  Jako cijenim Grčku. To je sigurno jaka momčad. Mi smo igrali dobro u Zagrebu, ali ja ovdje očekujem drugačiju Grčku. Oni će puno promijeniti svoj stil. Oni će dati sve od sebe da nas dobiju. Imaju moj veliki respekt - kaže Dalić i nastavlja:

- U Zagrebu je bilo samo prvo poluvrijeme. Možda nismo očekivali ovako visok rezultat. Ne želim uopće razmišljati o zagrebačkoj utakmici i vraćati se na to. I Grcima i nama nedostaju bitni igrači, ali ovo je utakmica za Svjetsko prvenstvo. Sve ćemo učiniti da pobijedimo.

Mario Mandžukić bi mogao zaigrati u Pireju.

- Prakticiram da mi igrač bude sto posto spreman. Prošli put s Mandžom nismo htjeli riskirati. Vidjet ćemo nakon treninga. Nadam se da će moći zaigrati. Grcima se vraćaju neki važni igrači, a nama je Mandžo jako falio u Zagrebu - rekao je Dalić i za kraj se još jednom osvrnuo na uzvratnu utakmicu.

- Mi nemamo potrebe puno da mijenjamo. Mi se ne branimo, ne igramo tako. Mi nemamo takve igrače, mi to nećemo raditi. Igrat ćemo svoju igru. Ovdje smo došli pobijediti. Za mene i moje igrače je ova utakmica kao i ona u Ukrajini. Bilo bi pogubno da ne krenemo tako u susret. Zaboravimo onih 4-1. Moji igrači imaju kvalitetu. Bitno je to. Ja sam to samo malo posložio. Baš sam im to rekao na sastanku prije pola sata. Da je ovo sve njihova zasluga. Jesu li mi uzvratili na lijepim riječima?

- Vratit će sutra - nasmijao se Dalić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kvalifikacije za sp, nogomet, zlatko dalić