Zagreb

GRAD ZAGREB: Svjetski dan kronične opstruktivne plućne bolesti 'Mnoga lica KOPB-a'

Svjetski dan kronične opstruktivne plućne bolesti 15. studenoga 2017.

Piše: PolitikaPlus

Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo u suradnji s Zakladom Hrvatska kuća disanja, Specijalnom bolnicom za plućne bolesti i Poliklinikom za bolesti dišnog sustava obilježava Svjetski da kronične opstruktivne bolesti pluća (KOPB), koji se ove godine obilježava pod krilaticom „Mnoga lica KOPB-a“.

Poliklinika za bolesti dišnog sustava u Prilazu baruna Filipovića 11, poziva 15. studenog 2017 pušače i bivše pušače, starije od 35 godina na Dan otvorenih vrata. Građani će moći obaviti besplatan pulmološki pregled od 9,00 -17,00 sati. Pregled uključuje: spirometriju, mjerenje kisika u perifernoj krvi i mjerenje ugljičnog monoksida (CO) u izdahnutom zraku. Pregledi se obavljaju bez uputnice i najave.

Specijalna bolnica za plućne bolesti, u prostorima Poliklinike, Rockefellerova  3, održati će 15. studenog 2017. interaktivne radionice s bolesnicima pod nazivom „Pravilnim disanjem do daha“ u razdoblju od 10,00 – 14,00 sati. Prethodna najava sudjelovanja na radionicama nije potrebna.

Zaklada Hrvatska kuća disanja
u prostorima Zaklade, Dukljaninova 3,  obilježiti će 15. studenog 2017. Svjetski dan KOPB-a Danom otvorenih vrata od 12, 00 do 16,00 sati i to savjetovanjem za građane, gdje će liječnik specijalist pulmolog i psiholog biti na raspolaganju  građanima za sva pitanja o kroničnoj opstruktivnoj plućnoj bolesti.
                       
Ujedno Zaklada Hrvatska kuća disanja najavljuje javnozdravstvenu akciju „Školu nepušenja“. Škola je besplatna i na nju se mogu javiti svi koji žele prestati pušiti. Škola započinje 20. studenog. 2017. od 17,00 do 19,00 sati i traje tri mjeseca. Program „Škole nepušenja“ dostupan je na web i facebook stranici Zaklade, www.hrvatskakucadisanja.hr

Za „Školu nepušenje“ građani se mogu  prijaviti na e- mail: [email protected] ili na telefon: 01 455 0299.