Turizam

MINISTARSTVO ZAŠTITE OKOLIŠA I ENERGETIKE: Promjenom svijesti bojimo svijet u zeleno – EU Ecolabel!

EU Ecolabelje je službena oznaka Europske unije koja označava prestižne proizvode prijatelje okoliša.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Došlo je vrijeme u kojem potrošači postaju sve osvješteniji o zdravlju i ekologiji te biraju samo najkvalitetnije proizvode i usluge s visokim standardom, no uz toliki izbor proizvoda i usluga koje se nazivaju zelenima, može biti teško odabrati onaj kojem možemo vjerovati.

EU Ecolabelje je  službena oznaka Europske unije koja označava prestižne proizvode prijatelje okoliša.

Znak zaštite okoliša EU Ecolabel je dobar za okoliš i dobar za tebe. Biraj zeleno – napravi odgovoran odabir za sebe i svoju obitelj. Lakše je nego što misliš!

EU Ecolabel je pouzdana okolišna oznaka Europske komisije i tijela državnih vlasti u svakoj državi članici EU, uključujući i Island, Norvešku, Švicarsku i Tursku. Znak EU Ecolabel mogu dobiti samo oni proizvodi koji udovoljavaju propisanim mjerilima koji se temelje na  životnom ciklusu proizvoda, a svi proizvodi koji nose znak EU Ecolabelosmišljeni su kako bi njihov utjecaj na okoliš bio manji od istovrsnog proizvoda..

EU Ecolabel daje potvrdu potrošačima da proizvodi i usluge koje koriste zadovoljavaju visoke standarde zaštite okoliša te ujedno olakšava odabir proizvoda ili usluga koje manje opterećuju okoliš.

EU Ecolabel oznaka dokazuje da su donesene najbolje odluke za okoliš u svakoj fazi životnog ciklusa proizvoda, te da su proizvodi visoko učinkoviti i daju veću vrijednost za novac!

Imaš proizvod, kamp ili hotel? Postani i ti brand koji štiti okoliš! EU Ecolabel je za tebe.EU Ecolabel ima razvijena mjerila za 29 skupina proizvoda te za usluge turističkog smještaja – za hotele i kampove.

EU Ecolabel prvi je znak zaštite okoliša i službena oznaka Europske unije koja označava  usluge smještaja u turizmu koje su prijatelji okoliša.Najbolji eko-hoteli svijeta koji, osim što prvenstveno štede energiju i vodu, a time i novac, čuvaju okoliš i potiču svoje goste na promišljanje o ljepoti prirode i načinima čuvanja okoliša.Svaki pojedinac čini razliku ukoliko živi ekološki svjesnote su to shvatili i brojni turistički djelatnici diljem svijeta, a takva svijest u sve većoj mjeri budi se i diljem Hrvatske. Veliki hoteli i hotelski resorti, ali i kampovi značajni su potrošači energije i vode i imaju značajan  „okolišni otisak“.

Zeleno gospodarsvo rastući je trend u Europi i svijetu, a EU Ecolabel je oznaka kojoj potrošači mogu vjerovati – biraj zeleno, napravi odgovoran odabir za svoju tvrtku.

Više informacija potražite na  http://www.mzoip.hr/hr/okolis/eko-oznake.html

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike pokrenulo je na Facebooku stranicu „EU Ecolabel Hrvatska“. Putem ove društvene mreže komunicirat će se aktualna događanja, novosti i druge zanimljive informacije vezane uz znak EU Ecolabel.Sve informacije dostupne su na Facebook stranici https://www.facebook.com/EU-Ecolabel-Hrvatska-917984185032743/


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

OKOLIŠ, TURIZAM, EKOLOGIJA, EU, ECOLABEL, MINISTARSTVO ZAŠTITE OKOLIŠA I ENERGETIKE