Scena

ISTINSKA MUZIČKA LEGENDA: Izložba o Michaelu Jacksonu iduće godine u Londonu i Parizu

Kustos izložbe dr. Nicholas Cullinan, voditelj londonske Nacionalne galerije kazao je da izložba predstavlja 'nov i potpuno radikalan pristup kroz propitivanje kulturološkog utjecaja ove jedinstvene ličnosti na modernu umjetnost+.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Velik utjecaj pop legende Michaela Jacksona na modernu umjetnost propitivat će izložba koja će iduće godine biti postavljena u Parizu i Londonu.

Kroz "revolucionaran show" ispričat će se "neispričana priča" o tomu kako je kralj popa postao "jedna od najutjecajnijih figura u umjetnosti druge polovine prošlog stoljeća", osoba koja je nadahnula druge umjetnike poput Andyja Warhola, Davida LaChapellea i Graysona Perryja.

Četrdesetak djela koja prikazuju Jacksona, među kojima su ona autora Garyja Humea, Maggi Hambling i Catherine Opie prvi će put biti izložena na jednome mjestu pod nazivom "Michael Jackson: On the Wall" u londonskoj Nacionalnoj galeriji portreta u lipnju 2018., a potom će se u studenome premjestiti u pariški Grand Palais.

Jackson je zaslužan za to što je pridonio da se glazbeni video vrati u umjetničku formu i zato što je popularizirao "moonwalk" i robotske pokrete u plesu.

Kustos izložbe dr. Nicholas Cullinan, voditelj londonske Nacionalne galerije kazao je da izložba predstavlja "nov i potpuno radikalan pristup kroz propitivanje kulturološkog utjecaja ove jedinstvene ličnosti na modernu umjetnost".

"Rijetkost je da postoji nešto novo što se može reći o tako poznatoj osobi, no u ovom je slučaju upravo tako", kazao je Cullinan.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MUZIKA, IZLOŽBA, michael jackson, PARIZ, LONDON, GLAZBA