Zagreb

ZA SVE LJUBITELJE VLAKOVA: Hrvatski željeznički muzej organizira adventsko razgledavanje željezničke baštine

Za najmlađe posjetitelje vikendom od 15 do 19 sati pripremljena je jedinstvena atrakcija -vožnja u modelu željeznice tj. u umanjenoj replici pravih lokomotiva.

FOTO: HŽM
Piše: PolitikaPlus/Hina

U sklopu zagrebačkog adventa Hrvatski željeznički muzej je uz glazbenu kulisu i adventsku atmosferu posjetiteljima pripremio organizirano i stručno vođenje, razgledavanje hrvatske i internacionalne željezničko-tehničke povijesne baštine, vlakova iz sustava Orient-Expressa, parne lokomotive i sl., priopćeno je u utorak iz muzeja.

Protekli vikend, pod motom 'Poklonite dobre vibracije', svim zaljubljenicima u vlakove i željezničku povijesnu baštinu otvorena su vrata muzeja, a ulaz je besplatan. Uz adventsku atmosferu, glazbenu kulisu i ugostiteljsku ponudu može se razgledati zanimljiv mural kolektiva PimpMyPump koji je, među ostalim, poznat po ocrtavanju starih zagrebačkih pumpa za vodu.

Za najmlađe posjetitelje vikendom od 15 do 19 sati pripremljena je jedinstvena atrakcija -vožnja u modelu željeznice tj. u umanjenoj replici pravih lokomotiva.

"Posjetitelji uz organizirano i stručno vođenje mogu razgledati hrvatske i internacionalne željezničko-tehničke povijesne baštine, izložena željeznička vozila, tematsku izložbu posvećenu vlakovima iz sustava Orient-Expressa, parne lokomotive, a za one koji žele znati više o željezničkoj povijesnoj baštini osigurane su  radionice za sve generacije te edukacijsko-zabavni programi", stoji u priopćenju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ŽELJEZNICA, ZAGREB, aDVENT U ZAGREBU, , Hrvatski željeznički muzej, VLAKOVI