Hrvatska

ZAVJET TIŠINE: Otkud mu za školarinu? Tajne diplome Davora Bernardića...

Piše: PolitikaPlus

Danima nakon otkrića da je Davor Bernardić završio skupi menadžerski tečaj, u SDP-u ne žele otkriti kako ga je platio. Tečaj stoji 25.000 eura, a stanje Bernardićevih piše 24. Sata u imovinskoj kartici nije se mijenjalo.

U imovinskoj kartici Davora Bernardića nema kredita, a stanje ušteđevine je dulje identično. Više upita poslali smo u SDP i Cotrugli Business School, no nismo dobili odgovor. Ova tajnovitost budi sumnju. Ako je, naime, Bernardić dobio menadžerski program na dar, taj dar osjetno prelazi vrijednost od 500 kuna i mogao bi uletjeti u fokus Povjerenstva za ispitivanje sukoba interesa.

Cotrugli Business School zadnjih 12 godina dodjeljuje stipendije “ambicioznim pojedincima svjesnima da su ulaganje u znanje i kvalitetno umrežavanje nužni za napredak u karijeri”, rekli su iz Cotruglija. Teoretski nije isključeno da je Bernardić, koji ima visoka primanja, sam platio školarinu. Za to bi trebao pokazati uplatnice ali on to izbjegava.

Bernardić nije, doznaje 24. Sata, jedini SDP-ovac koji je završio ovu školu. Početkom tisućljeća završio ju je i Gordan Maras.

Davor Bernardić nije osobita reklama za Cotrugli. Njegovo slikanje s glavicom zelja nakon implozije Agrokora i otvaranje “telefona za pomoć dobavljačima” ne čine se baš dokazom specijalističkih znanja za koja treba platiti 25.000 eura. 

- Dar koji dužnosnika može dovesti u odnos ovisnosti mora ispitati povjerenstvo jer bi Bernardić mogao postati premijer, a s te bi pozicije mogao odlučivati o pitanjima koja su važna darodavcu - kaže naš izvor. No ako ga netko i prijavi povjerenstvu, njemu početkom veljače ističe mandat pa će slučaj rješavati sljedeća ekipa.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

škola, sdp, davor bernardić, financije