Hrvatska

Plenković: Ako bude potrebno, izdavat ćemo i mi kazne Slovencima...

Piše: PolitikaPlus

Kada je riječ o arbitražnom sporu sa Slovenijom, premijer je ponovno pozvao Sloveniju da se suzdrži od incidenata i jednostranih poteza.

Osvrćući se na aktualna događanja u vezi sa granicom u Savudrijskoj vali Plenković je kazao da Hrvatska i dalje Sloveniju poziva da izbjegava jednostrane poteze i incidente. Naša policija snima sve slovenske brodice koje dođu u naše vode. Najmanji je problem izdavati kazne. To možemo i mi jer imamo sve bitne podatke, a ako bude potrebno posegnut ćemo i za takvim koracima, dodao je.  

Pozivamo slovensku stranu da nastavimo dijalog. Hrvatska ne poduzima jednostrane poteze. Korektni smo i suzdržani. Nastojimo ovo pitanje rješavati u skladu s međunardnim pravom. Mislim da smo oko krajnjeg rješenja puno bliže nego što se to naizgled čini. Sve što ćemo raditi je da ćemo se ponašati odgovorno i voditi računa da se ovo pitanje ne zakomplicira.

Naša se pozicija ne mijenja ni za milimetar. Mislimo da možemo pronaći rješenje. Pružamo ruku suradnje i normalnosti u našim odnosima, istaknuo je među ostalim premijer Plenković.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

vladarh, granice, andrej pleković, slovenija