Hrvatska

MINISTAR ČORIĆ: Novi ravnatelj NP Plitvička jezera je izbor stručnog povjerenstva

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić izjavio je u četvrtak, komentirajući ostavku Darka Milinovića na mjesto predsjednika ličko-senjskog HDZ-a nakon što je Ćorić novim ravnateljem Nacionalnog parka Plitvička jezera imenovao Tomislava Kovačevića, a ne kandidatkinju ličko-senjskog HDZ-a, da je Kovačević izbor stručnog povjerenstva Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

Ćorić je rekao novinarima uoči sjednice Vlade da je stručno povjerenstvo njegova ministarstva ocijenilo Kovačevića kao najboljeg kandidata.

Milinović je uz ostavku, koju neki mediji ocjenjuju i kao "pobunu u ličkom HDZ-u", najavio za podne izvanrednu konferenciju za novinare na kojoj će zatražiti odgovor je li vrh stranke podržao Ćorićev izbor. 

I neki drugi ministri komentirali su sukob oko imenovanja ravnatelja Nacionalnog parka Plitvička jezera, pri čemu smatraju da to ipak neće negativno utjecati na stanje u HDZ-u.

Ministar uprave Lovro Kuščević smatra kako je HDZ kompaktan i čvrst te da će se neki manji problemi nadići.

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić rekao je samo da je "Dado (Milinović) bio odličan župan".

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je da nije upoznat s detaljima oko izbora novog ravnatelja Nacionalnog parka, ali uvijek treba odabrati najbolje.

Milinović je istaknuti član HDZ-a, ocijenio je Kujundžić dodavši kako ne odobrava drastične poteze, kao što je ostavka na čelno mjesto županijske organizacije stranke, jer treba razgovarati.

Na pitanje je li to udarac premijeru Andreju Plenkoviću odgovorio je kako ne vjeruje da se išta ozbiljno događa i da neće biti velikog sukoba u HDZ-u.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

TOMISLAV ČORIĆ, MILANOVIĆ, HDZ