Hrvatska

Prva žrtva gripe: U koprivničkoj bolnici preminula žena

Piše: PolitikaPlus

72-godišnja žena preminula je jučer od gripe u koprivničkoj bolnici, objavio je danas ravnatelj bolnice dr. Mato Devčić. Preminula je zaprimljena na Odjel kardiologije zbog problema sa srcem, a čim joj je dijagnosticirana gripa liječnici su počeli s ciljanom terapijom. Nažalost, nije joj bilo pomoći te je podlegla teškoj infekciji, javlja Podravski.hr.

Od 29. prosinca u toj je bolnici hospitaliziran još 21 pacijent sa simptomima gripe. Zasad je detektiran virus tipa A, a najviše oboljelih staro je između 30 i 64 godine.

Zabranjeni posjeti pacijentima

‘Opći su simptomi visoka temperatura, tresavica i bolovi u mišićima, dakle klinička slika je uobičajena za gripu’, rekao je dr. Devčić koji je prošli tjedan zabranio posjete pacijentima na svim bolničkim odjelima kako se zaraza ne bi dalje širila.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo prošli je tjedan objavio kako je od početka prosinca broj oboljelih od gripe u stalnom porastu, broj službeno prijavljenih slučajeva tjedno raste za po nekoliko stotina, a vrhunac sezone gripe očekuje se za 2-3 tjedna.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

BOLNICA, GRIPA