Sport

EP Rukomet : Alilović - Srbija riješena, a sada za bodove

Piše: PolitikaPlus/hina

Uspjeli smo s deset razlike dobiti Srbiju, a sada nas čekaju dvoboji za bodove koje prenosimo u drugi krug, izjavio je vratar hrvatske rukometne reprezentacije Mirko Alilović nakon trijumfa nad Srbijom (32-22) na EURU u Splitu.

Odigrali smo jako kvalitetno svih 60 minuta i potpuno smo zaslužili pobjedu jer nismo imali lošeg igrača u momčadi. Svi su dali maksimum. Toliko se pričalo o toj Srbiji svih ovid dana, a nitko nije spominjao Island i Švedsku, koji su puno važniji", kazao je najbolji igrač utakmice Alilović, koji je oduševljen atmosferom u dvorani.

"Ja sam ovo osjetio prije devet godina na Svjetskom prvenstvu, kada nismo mogli izgubiti. Ovo je bilo fantastično i velika hvala svim navijačima što su došli i pomogli nam da pobijedimo. Trebat će nam i protiv Islanda i Švedske", kazao je Alilović.

Jedan od junaka dvoboja bio je i Luka Stepančić, koji je dao šest golova.

"Zaslužili smo pobjedu jer su baš svi igrali na visokoj razini. A i kako odigrati loše u onakvoj atmosferi kakvu su stvorili Splićani. Ja u prvih 15 minuta nisam osjećao noge od nervoze. Važno je da smo pobjedom otvorili prvenstvo i čestitam Srbiji na vrlo korektnoj igri", izjavio je Stepančić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hrvatska, mirko alilivić, rukomet