Hrvatska

STANKOVIĆ: Tko vas je učio da drugima psujete majke, da drugima prijetite ubojstvom

Piše: PolitikaPlus

Na kraju emisije Nedjeljom u dva voditelj Aleksandar Stanković komentirao je širenje mržnje u medijima. Rekao je da je to njegovo osobno mišljenje, a ne mišljenje HRT-a.

 "Nije normalno da na psovanje i prijetnje smrću na društvenim mrežama i u javnom prostoru nitko ne odgovara. Država može i mora sankcionirati medije koji dopuštaju i potiču iživljavanje nad drugima. Portali koji u komentarima prenose prijetnje moraju biti kažnjeni", kazao je Stanković.

Inače, najjača sorta su mi oni fakultetski obrazovani krkani intelektualci koji bace neko malo huškanje na Fejsu pa onda sladostrasno uživaju kad im kojekakvi bezprizornici to odobravaju nabijajući na kolac, vrijeđajući zamišljene neprijatelje. Svi vi koji se tako iživljavate u medijima i na društvenim mrežama dajte bar na trenutak razmislite tko vas je učio da drugima psujete majke, da drugima prijetite ubojstvom

"Evo prijedloga, kada se prijeti, kada se huška i drastično vrijeđa druge ljude - zabranite sve komentare ispod tekstova na mjesec dana. Ako se to opet ponovi, kaznite nakladnika sa 100 tisuća kuna, neće se ponavljati", rekao je Stanković koji je pred kamere stao s transparentom. Apelirao je na Sabor, Vladu, političke stranke i HND da zakonskim prijedlogom o elektroničkim medijima napokon stanu na kraj nesnošljivosti u medijima.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

mediji, aleksandar stanković