Zagreb

MUP: Policija otkrila tko je krao brončane poklopce šahtova po Zagrebu

Piše: PolitikaPlus/Hina

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 32-godišnjakom zbog osnovane sumnje da je počinio više kaznenih djela krađe, od kojih dvije teške, i dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, otuđivši ukupno 26 brončanih rešetki (poklopaca šahtova), čime je počinio štetu od oko 353.000 kuna, objavila je petak Policijska uprava zagrebačka (PUZ).

Sumnja se da je 32-godišnjak od 5. do 9. siječnja iz Varšavske ulice, Preradovićeve i Prolaza sestara Baković ukrao 19 poklopaca šahtova, te od 16. do 18. siječnja iz Varšavske ulice, Opatovine i Tkalčićeve još sedam poklopaca šahtova. 

Također je utvrđeno kako je u srijedu, 17. siječnja, u Tkalčićevoj ulici u nastali otvor upao 45-godišnjak i teško se ozlijedio, a u četvrtak, 18. siječnja, u Varšavskoj ulici 23-godišnjakinja i lakše se ozlijedila.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su 32-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku, a posebno izvješće dostavili nadležnom državnom odvjetništvu, navodi PUZ.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

šahtovi, zagreb