Tvrtke

Ministar Ćorić: Kontinuirano se razgovara o dokapitalizaciji "Petrokemije"

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, koji je u posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji, u petak je u Vukovaru izjavio kako dobava plina za kutinsku "Petrokemiju" teče neometano te da se u kontinuitetu vode razgovori oko dokapitalizacije tog poduzeća.

"Vjerujemo da će ti razgovori završiti pozitivno i da ćemo u narednim mjesecima svjedočiti dokapitalizaciji tog za Hrvatsku vrlo važnog poduzeća i da će Petrokemija Kutina i dalje neometano raditi", rekao je Ćorić.

Komentirao je i proces odabira konzultanta koji će državi pomoći oko procjene vrijednosti Ine, ali i pri odabiru strateškog partnera za tu kompaniju rekavši kako su pristigle ponude renomiranih svjetskih kuća za odrađivanje toga posla.

Sada slijedi proces evaluacije tih ponuda. Ministar Marić i ja posvetit ćemo se tom procesu i u narednom razdoblju, ne bih kalkulirao kada točno, može se očekivati izbor konzultanta te daljnje aktivnosti na ocjeni vrijednosti mađarskog odnosno udjela Mola u vlasništvu Ine, istaknuo je ministar zaštite okoliša i energetike.

Ministar Ćorić je u Vukovaru potpisao ugovor o izgradnji reciklažnog dvorišta u općini Nuštar, a sastao se i s vukovarsko-srijemskim županom Božom Galićem.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

petrokemija, Ministar Ćorić