Turizam

PRIZNANJE: Hrvatska u Šangaju nagrađena kao najočekivanija nova turistička destinacija

Piše: PolitikaPlus

Hrvatska je nagrađena u kategoriji najočekivanije nove destinacije za kineske turiste u 2018. godini prema odluci čitatelja TravelLeisure časopisa. 

Svečana dodjela nagrada „China Travel Awards – World Best Awards“ održana je u utorak, 6. veljače u Klubu 55 u Šangaju, uz nazočnost izdavača časopisa, diplomatskih predstavnika, predstavnika turističkih zajednica, hotela, tour operatora te predstavnika aviokompanija koji su svatko u svojoj kategoriji nagrađeni od strane ovog poznatog časopisa kojega čita više od milijun ljudi u Kini.

Nagrada se dodjeljuje već 12 godina, a Hrvatska je nagrađena kao destinacija koja postaje sve popularnija među kineskim turistima. Osim naše zemlje koja je odabrana kao najzanimljivija nova destinacija u Europi, nagrađeni su Argentina, Tahiti i Mjanmar. Prema riječima direktorice časopisa i izdavačice Diggle Tian, natjecanje za najbolju novu destinaciju organizirano je tijekom druge polovice prošle godine, a čitatelji su birali najprivlačniju novu destinaciju koju namjeravaju što skorije posjetiti. Gospođa Diggle Tian kazala je da je Hrvatske sve popularnija među kineskim putnicima te da je i za nju osobno naša zemlja najpoželjnija nova destinacija s obzirom na to da u Hrvatskoj još nije bila.

U ime VRH Peking, nagradu je primila savjetnica Bisera Fabrio.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hrvatska, turizam, kina