Zagreb

ZAGREB: Dvoje prodavača s tržnice Kvatrić napalo Jemenku zbog boje kože

Piše: PolitikaPlus/Hina

Dvoje prodavača sa zagrebačke tržnice Kvatrić, policija je prijavila za prijetnje i pokušaj teškog ozljeđivanja, zbog boje kože, državljanke Jemena, što se tretira kao zločin iz mržnje, a po neslužbenim podacima napad je izbio nakon što je žrtva prigovorila zbog visoke cijene naranči.

Državljanka Jemena s prijavljenim boravištem i statusom strankinje u Zagrebu, po neslužbenim podacima, htjela je kupiti naranče na tržnici u Šubićevoj ulici, a nakon što je zbog previsoke cijene prigovorila prodavaču koji je od nje za kilogram tražio 30 kuna, prodavač ju je počeo vrijeđati zbog boje kože i nazivati ju pogrdnim imenima te joj prijetiti usmrćenjem. U napad se potom uključila prodavačica koja je žrtvu vukla za kosu i vrijeđala je također zbog boje kože.

Sudionike napada primirili su građani, nakon čega je napadnuta žena zatražila pomoć u KBC-u Zagreb, gdje su liječnici utvrdili lakše ozlijede ruku i glave.

Napad se dogodio 6. veljače, oko 15,40 sati, na tržnici u Šubićevoj ulici, izvijestila je zagrebačka policija navodeći da je muškarac vrijeđao državljanku Jemena zbog boje kože i prijetio joj usmrćivanjem, nakon čega se u napad uključila 39-godišnjakinja koja je i fizički napala ženu.

Osumnjičenog 41-godišnjaka policija tereti za prijetnju, a 39-godišnjakinju za pokušaj nanošenja teške tjelesne ozljede, sve u svezi zločina iz mržnje.

Napadnuta Jemenka prema pisanju medija godinama s obitelji živi i radi u Zagrebu i Hrvatsku doživljava svojom domovinom.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

RASIZAM, BOJA KOŽE, JEMENKA, TRŽNICA