Hrvatska

VRIJEĐAO POLICIJU?: Majka traži odgovor tko je pretukao 17-godišnjaka, oglasila se i policija

Piše: PolitikaPlus

17-godišnji mladić iz Svibovca kod Varaždina prekjučer je otišao na varaždinsku policiju prijaviti narušavanje javnog reda i mira. Međutim, kad je njegova majka otišla po sina u varaždinsku policijsku postaju, tamo ga je, tvrdi ona, zatekla pretučenog i u lisicama. Nakon toga, policija mu je i pretresla kuću.

"Dijete nam je pretučeno na mrtvo ime, izbijen mu je i zub i ima niz drugih ozljeda, osobito po glavi", rekla je majka 17-godišnjaka za Varaždinske vijesti.  Policija me tijekom noći obavijestila da dođem po njega, naglašavajući da je sve u redu. Međutim, kada sam došla, sina sam zatekla u lisicama, pretučenog na mrtvo ime – ispričala je majka kojoj je sin rekao da je u postaju stigao neozlijeđen. U policiji su odgovorili da je mladić prijavio napad i nakon toga počeo vrijeđati policijske službenike

O događaju se danas izvanrednim priopćenjem za javnost oglasila PU varaždinska.

''Policijski službenici Policijske uprave varaždinske u ovom su slučaju obavili obavijesne razgovore sa 17-godišnjakom vezano uz narušavanje javnog reda i mira u kojima je sudjelovao. Sve radnje koje je policija poduzimala prema maloljetniku provedene su sukladno važećim propisima i uz nazočnost svih osoba koje zakon uvjetuje kad je u pitanju postupanje prema maloljetnoj osobi. Maloljetnik tijekom policijskog postupanja nije ni na koji način ozlijeđen, što potvrđuje i medicinska dokumentacija liječničke ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Varaždinske županije, koja je u dva navrata i pozivana u Policijsku postaju Varaždin jer su prema maloljetniku uporabljena sredstva prisile.

Također, nadležne službe za zakonitost postupanja utvrdile su da su sredstva prisile uporabljena zakonito i opravdano te da nije bilo propusta u postupanju policijskih službenika, što je potvrđeno i uvidom u video nadzor prostorije u kojoj su sredstva prisile uporabljena, kao i drugih prostorija u kojima je 17-godišnjak boravio u Policijskoj postaji Varaždin.

U tijeku je provođenje policijskih izvida zbog utvrđivanja svih okolnosti vezanih uz kaznena djela prijetnje, prisile prema službenoj osobi i drugih kaznenih djela za koje postoji sumnja da su počinjena na štetu policijskih službenika''.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

varaždin, policija