Kultura

NAGRADNI NATJEČAJ: Evo tko je dobitnik kino-ulaznice za slovenski triler redatelja Janeza Burgera IVAN

Piše: PolitikaPlus

Od danas do UTORKA 27. 02. do 12.00 sati, „idemo“ s nagradnim natječajem koji organiziraju „Zagreb film Festival (ZFF)“, kino „Europa“ u Zagrebu i portal politika+ u kojem dijelimo 1X2 kino-ulaznice za slovenski triler redatelja Janeza Burgera IVAN za projekciju u dvorani Muller kina „Europa“ u Zagrebu, Varšavska 3, za SRIJEDU 28. 02. za predstavu od 21.15 sati. 

 

DOBITNIK NAGRADNOG NATJEČAJA JE; Mario Violić, čestitamo!

 

http://www.kinoeuropa.hr/ program/ivan-120879

 

Sudionici nagradnog natječaja, osim točnog odgovora na postavljeno pitanje, navode OBAVEZNO KAKO SLIJEDI:

1. ime i prezime,

2. točnu adresu (ulica/trg, kućni broj, grad/mjesto i poštanski broj),

3. e-mail adresu (obavezno), i

4. broj telefona/mobitela.

 

Ime dobitnika/dobitnice objavljujemo na portalu. Dobitnik/dobitnica NEĆE posebno biti obavješten o načinu preuzimanja osvojenih kino-ulaznica, koje mogu preuzeti uz predočenje osobne iskaznice, na blagajni kina „Europa“ u Zagrebu, varšavska 3,  u SRIJEDU 28. 02. od 12.00 sati do početka predstave u 21.15 sati.

 

Nagradno pitanje je: Tko je redatelj slovenskog trilera IVAN?

 

Napeti slovenski triler 'Ivan' Janeza Burgera stiže u kino Europa!

Jedan od najboljih slovenskih filmova u posljednjih nekoliko godina, 'Ivan' redateljaJaneza Burgera, u četvrtak, 22. veljače stiže na repertoar zagrebačkog kina Europa. Najnoviji film predvodnika slovenskog novog vala imao je svoju hrvatsku premijeru na 15. izdanju Zagreb Film Festivala u sklopu programa Ponovno s nama.

'Ivan' je napeti triler o pogrešnim odlukama i ženi koja pronalazi svoje mjesto u svijetu krojenom po mjeri muškaraca. Mara je beznadno zaljubljena u Roka, beskrupuloznog biznismena s kojim ima izvanbračno dijete. Kada se nađe pod optužbama za poslovni kriminal, Roka napuste svi prijatelji, te on nagovara Maru da zajedno pobjegnu i prisili je da bira između njega i djeteta.

Burger je prije 'Ivana' snimio nekoliko iznimno uspješnih komedija, a njegov dugometražni prvijenac 'U leru' rušio je rekorde gledanosti u slovenskim kinima. Vodeći slovenski redatelj odlučio je napraviti ovu razornu društvenu kritiku nakon rođenja svojega sina koje ga je natjeralo da se zamisli nad brutalnošću svijeta u kojem živimo. 'Ivan' je na Festivalu slovenskog filma osvojio niz priznanja, uključujući i nagrade za najbolji film, scenarij i glavnu glumicu. 

U glavnoj ulozi Mare koja nevoljko prigrljuje majčinstvo pojavljuje se velika slovenska glumačka zvijezda Maruša Majer s kojom je Burger već surađivao na svojem prethodnom filmu, popularnoj komediji 'Autoškola' iz 2014. godine. Takav kompleksan i zanimljiv ženski lik prava je rijetkost, ne samo u slovenskom, već i u svjetskom filmu. Burger je pun riječi hvale za njezinu vrhunsku izvedbu, a sama Majer rad na filmu opisuje kao iznimno intenzivno iskustvo koje je zahtijevalo potpunu transformaciju.

Uznemirujuću i napetu filmsku atmosferu naglašava sjajna glazbena pozadina koju potpisuje „Bosanski psiho“ beskompromisni rocker Damir Avdić, a impresivna je i fotografija Marka Brdara. U ostalim ulogama pojavljuju se Matjaž Tribušon, Nataša Barbara Gračner, Branko Šturbej,Leon Lučev, Mojca Funkl i Polona Juh.

Film je nastao u koprodukciji slovenske producentske kuće Staragara i hrvatskog Propeler filma, a producenti su Miha Černec i Boris T. Matić.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

politikaplus, nagradni natječaj, zagreb film festival