Zagreb

ZRAČNA LUKA: Promet na zagrebačkoj Zračnoj luci Franjo Tuđman odvija se normalno

Piše: PolitikaPlus/Hina

Promet na zagrebačkoj Zračnoj luci Franjo Tuđman odvija se normalno, nakon što je ta luka na kratko u prijepodnevnim satima u četvrtak bila zatvorena zbog nepovoljnih vremenskih prilika, doznaje se iz te zračne luke.

"Zbog izrazito nepovoljnih vremenskih prilika, Zračna luka Franjo Tuđman bila je danas privremeno zatvorena za komercijalni promet, u razdoblju od 10,30 do 11,05 sati. Uslijed toga došlo je do manjih poremećaja prometa, koji se tijekom dana normalizirao", ističu iz zagrebačke zračne luke.

Nepovoljni vremenski uvjeti otežavaju i cestovni te željeznički promet, pogotovo kroz Liku i Gorski kotar, a vlakovi koji su u prijepodnevnim satima zastali na relaciji Split-Zagreb nastavili su putovanje.

Pojedine autobusne linije su otkazane, a autobusi iz svih smjerova malo kasne, no u poslijepodnevnim satima očekuje se relativna normalizacija prometa, izvijestili su u četvrtak željeznički i autobusni prijevoznici.

Iz Hrvatskih željeznica (HŽ) poručili su da su sve dežurne ekipe na terenu i rade na normalizaciji prometa.

Istodobno, MORH je izvijestio da je u ovom trenutku tisuću pripadnika Oružanih snaga RH, zajedno s odgovarajućim inženjerijskim strojevima, spremno za izlazak na teren i pružanje pomoći lokalnom stanovništvu u otklanjanju posljedica snježnog nevremena.

Riječ je o pripadnicima Hrvatske vojske različitih specijalnosti, tj. izvidničkih, spasilačkih,  medicinskih, logističkih i inženjerijskih timova.

U skladu s razvojem situacije, broj pripadnika Hrvatske vojske na terenu može se i povećati, napominju iz MORH-a.

Zbog izrazito nepovoljnih vremenskih uvjeta, izazvanih obilnim snježnim oborinama, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević donio je u četvrtak odluku da se Hrvatska vojska uključi u otklanjanje posljedica snježnog nevremena tamo gdje je to prema procjenama nadležnih civilnih institucija najpotrebnije.U skladu s razvojem situacije, broj pripadnika Hrvatske vojske na terenu može se i povećati, napominje MORH.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zračna luka, zagreb, promet