Zagreb

HITNA SITUACIJA: U Delnicama napadalo 153 cm snijega, Zagreb šalje frezu za čišćenje

Piše: PolitikaPlus

U Delnice, gdje je palo više od metar i pol snijega, Grad Zagreb šalje frezu za čišćenje snijega, izvijestio je u subotu gradski Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

"Na traženje Državne uprave za zaštitu i spašavanje Grad Zagreb po odobrenju gradonačelnika Milana Bandića, a putem Ureda za upravljanje u hitnim situacijama i Zimske službe Grada Zagreba šalje pomoć Gradu Delnice i to frezu za čišćenje snijega. Freza će Delnicama biti na raspolaganju prema potrebi, odnosno do završetka čišćenja snježnih nanosa u gradu", navodi se u priopćenju.

Istaknuto je da Ured za upravljanje u hitnim situacijama  i Grad Zagreb uvijek solidarno pomažu svim ugroženim područjima u Hrvatskoj.

U Delnicama je prema posljednjem mjerenju visina snijega 153 centimetara, ali ga je u zapusima mjestimice i do tri metra. U pomoć Delničanima došli su pripadnici Oružanih snaga RH koji s lopatama te uz pomoć mehanizacije - buldožera, freza i kamiona uklanjaju velike nanose snijega s prometnica te čiste prilaze kućama.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

freza za snijeg, zagreb, delnice