Crna kronika

Godina zatvora i psihijatrijsko liječenje: Za pokušaj ubojstva supruga nožem i psećom uzicom

Piše: PolitikaPlus/Hina

Na godinu dana zatvora i još godinu na uvjetnoj slobodi, uz obvezno psihijatrijsko liječenje, nepravomoćno je osuđena 40-godišnjakinja koja je u travnju 2016. u bračnoj svađi, supruga najprije ubola nožem, a zatim ga pokušala i ugušiti 'uzicom' za psa.

Kaznu ispod zakonskog minimuma zagrebački Županijski sud donio je u srijedu vodeći računa o nizu olakotnih okolnosti, od toga da je osuđena majka, do činjenice da je supruga pokušala ubiti u neubrojivom stanju.

U optužnici iz listopada 2016. tužiteljstvo je navelo da je okrivljena tijekom obiteljske svađe supruga najprije udarila šakom u lice ispod lijevog oka, a zatim se popela na prvi kat kuće i, u cilju da ga usmrti, ušla u spavaću sobu s kuhinjskim nožem u ruci, prijeteći da će ga ubiti.

Nakon što ju je suprug uhvatio za ruku u kojoj je držala nož ugrizla ga je, a kada joj ga je oduzeo i bacio na krevet žena je ponovno uzela nož i supruga ubola u prsa.

U podrobnom opisu nesvakidašnje obiteljske svađe tužiteljstvo je isticalo i da je optužena "ustrajala u cilju da usmrti supruga" pa mu je u trenutku kada je pokušao pobjeći iz kuće "oko vrata prebacila povodac za vođenje psa s metalnim dijelom i objesila se na njega svom težinom kako bi ga na taj način ugušila".

U tome nije uspjela jer joj je ranjeni suprug pružao otpor te je uspio pobjeći u susjedno dvorište gdje se sakrio do dolaska policije i hitne pomoći. Tužiteljstvo je isticalo i da je žena u međuvremenu ušla u automobil i polaganom vožnjom krenula tražiti supruga "kako bi dovršila svoju nakanu".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

pokušaj ubojstva, presuda