Kultura

NAGRADNI NATJEČAJ: Ovo su dobitnici 2X2 kino-ulaznice za premijeru drame nominirane za šest „Oscara“ FANTOMSKA NIT

Piše: PolitikaPlus

Od danas do SRIJEDE 07. 03. do 12.00 sati, „idemo“ s nagradnim natječajem koji organiziraju „Editus d.o.o.“ i portal politika+ u kojem dijelimo 2X2 kino-ulaznice za premijeru hvaljene romantične drame nominirane za šest „Oscara“ FANTOMSKA NIT (PHANTOM THREAD) za multiplekse „City Center One East“ u Zagrebu i „City Center One“ u Splitu u kojem će se prikazivati predmetni film. 

 

DOBITNICI NAGRADNIOG NATJEČAJA SU; Vedran Đorić Zagreb i  Marijana Matković Zagreb, čestitamo dobitnicima!

 

http://www.cineplexx.hr/movie/ fantomska-nit/.

 

Sudionici nagradnog natječaja, osim točnog odgovora na postavljeno pitanje, navode OBAVEZNO KAKO SLIJEDI:

1. ime i prezime,

2. točnu adresu (ulica/trg, kućni broj, grad/mjesto i poštanski broj),

3. e-mail adresu (obavezno),

4. broj telefona/mobitela, i

5. u kojem multipleksu „Cineplexx“, u Zagrebu i/ili Splitu, bi željeli pogledati film.

 

Dobitnici mogu kino-ulaznice iskoristiti od ČETVRTKA 08. 03.  do SRIJEDE 14. 03. u „Cineplexxu City Center One East“ u Zagrebu i/ili u „Cineplexxu City Center One“ u Splitu u kojem će se prikazivati predmetni film. Popis dobitnika objavljujemo na portalu.

Dobitnici NEĆE posebno biti obavješteni o načinu preuzimanja osvojenih kino-ulaznica, koje mogu preuzeti uz predočenje osobne iskaznice u „Cineplexxu City Center One East“ u Zagrebu i/ili u „Cineplexxu City Center One“ u Splitu od ČETVRTKA 08. 03. do SRIJEDE 14. 03. bilo koji dan u navedenom roku i za bilo koju predstavu.

 

Nagradno pitanje je: Kako se zove glumac koji u filmu FANTOMSKA NIT tumači lik krojača Reynoldsa Woodcocka?

 

SVOJE ODGOVORE ŠALJITE NA MAIL:[email protected]

FANTOMSKA NIT (PHANTOM THREAD)

SAD, 2017.

Redatelj: Paul Thomas Anderson

Glumci: Daniel Day-Lewis, Vicky Krieps, Lesley Manville, Camilla Rutherford

Žanr: drama, romansa

Trajanje: 130 minuta

Budžet: 35 milijuna US$

Producentske tvrtke/Distributer: Annapurna Pictures/Focus Features/Ghoulardi Film Company/Perfect World Pictures/Universal Pictures/Editus d.o.o.

Originalna web stranica: http://www.focusfeatures.com/ phantom-thread/

U londonskom svijetu mode 1950-ih godina, beskompromisni krojač čiji intrigantni karakter tumači Daniel Day-Lewis, dobije narudžbu s kakvom se dotada nije susreo: kreirati odjeću za pripadnike visokog društva i kraljevsku obitelj. Premda uloga krojača iz 50-ih godina prošloga stoljeća, sama po sebi možda ne djeluje dovoljno grandiozno za posljednju ulogu u karijeri trostrukog dobitnika „Oscara“ za najboljeg glumca, prije no što ovjesi svoje glumačke cipele o klin, Daniel Day-Lewis još će jednom oduševiti svojom fantastičnom transformacijom. Njegova karakteristična posvećenost i potpuna predanost liku na velika platna donosi filmsku priču dostojnu povlačenja sa scene. Lik kojega tumači karizmatični je krojač beskonačne kreativno-stvaralačke niti, no ograničenih socijalnih vještina. Njegova fantomska nit zasigurno će zaintrigirati publiku i uvesti je duboko u život Londona druge polovice dvadesetog stoljeća.

 

Filmom „Fantomska nit“ nagrađivani glumac Daniel Day-Lewis i glasoviti redatelj Paul Thomas Anderson obnavljaju svoju kreativnu suradnju deset godina nakon rada na filmu „Bit će krvi“ (2007), za veliku završnicu u Day-Lewisovoj karijeri. Ovaj zlatni dvojac na istom projektu obećava mnogo pa je sigurno da će i ovoga puta filmskoj publici skrojiti nešto veličanstveno.

 

Šest nominacija za nagradu „Oscar“: Najbolji film, Najbolji glavni glumac – Daniel Day Lewis, Najbolji redatelj – Paul Thomas Anderson, Najbolja sporedna ženska uloga – Lesley Manville, Najbolja originalna filmska glazba – Johnny Greenwood, Najbolja kostimografija – Mark Bridges

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

editus, politikaplus, nagradni natječaj