Hrvatska

SMJENA: Vlada smjenila pomoćnik ministra poljoprivrede

Piše: PolitikaPlus/Hina

Vlada je razriješila pomoćnika ministra poljoprivrede dr. vet. med. Damira Agičića, priopćeno je u četvrtak sa zatvorenog dijelu sjednice.     
Agičić je, objavio je u ponedjeljak 5. ožujka Jutarnji list, uputio nekim veterinarskim inspekcijama dopis kojim poziva na labavljenje inspekcija tijekom Velikoga tjedna uoči Uskrsa. Ministarstvo je njegov dopis nazvalo neprihvatljivim i poručilo kako "povećanu prodaju prehrambenih proizvoda tijekom blagdana mora pratiti i pojačan inspekcijski nadzor subjekata koji hranu stavljaju na tržište".

U priopćenju sa zatvorene sjednice Vlade navodi se među ostalim da je Vlada donijela Odluku o obnavljanju strateških robnih zaliha pšenice i kukuruza.

Ustavnome sudu Vlada se očitovala o dopuni prijedlozima za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku, članka 3. Uredbe o visini i načinu plaćanja naknade za koncesiju za distribuciju plina i koncesiju za izgradnju distribucijskog sustava te pojedinih odredbi Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi.

Usvojeno je Izvješće o stanju iskorištenosti sredstava ESI fondova u Republici Hrvatskoj, kaže se među ostalim u priopćenju u kojemu se navode i ostale kadrovske odluke.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

vlada, Damir Agičić