Hrvatska

NASTAVAK SAGE U SLUČAJU MERZEL: USKOK ponovno napustio sudnicu zbog suca Turudića

Piše: PolitikaPlus

USKOK je u utorak ipak došao na sud na novo pripremno ročište u slučaju bivše sisačke županice Marine Lovrić Merzel, već treće u samo šest dana.

Predstavnici USKOK-a ponovno su tražili izuzeće suca Ivana Turudića, a on je njihov zahtjev opet odbacio navodeći da se radi o ponovljenom zahtjevu o kojem je već jednom odlučivao Vrhovni sud, javlja N1.

Nakon odluke Ivana Turudića predstavnici USKOK-a su kao i jučer napustili sudnicu.

Naveli su kako je sudac Turudić donio treću odluku u 24 sata koja je nezakonita. Kažu da će se sada obratiti glavnom državnom odvjetniku koji Vrhovnom sudu može podnijet zahtjev za zaštitu nezakonitosti.

Podsjetimo, obzirom na to da je sudac Ivan Turudić jučer odbio poštovati odluku Vrhovnog suda po kojoj je trebao prihvatiti nagodbu DORH-a s poduzetnikom Željkom Žužićem, koji je priznao da je bivšoj županici dao 100.000 eura mita kako bi mu omogućila da preuzme Ceste Sisak, predstavnici USKOK-a razmatrali su mogućnost da se danas ne pojave na ročištu.

Naime, USKOK je jučer zatražio izuzeće Turudića, o čemu je odlučio on sam i odbio prihvatiti njihov zahtjev, a potom su predstavnici USKOK-a napustili sud upozorivši da je ovo prvi put da se tako nešto dogodilo i da je nemoguće da sudac sam odlučuje o svom izuzeću.

Međutim, Turudić tvrdi da ne može potvrditi nagodbu Žužića s USKOK-om jer je 'povrijeđen zakon' dok oni ističu da ne mogu prihvatiti da sudac odlučuje sam o svom izuzeću pa su bili napustili ročište, kazavši novinarima da će vidjeti hoće li se pojaviti na današnjem, no na kraju su ipak došli.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

uskok, sudac turudić