Zagreb

ZAGREB: U pripremi nova tramvajska linija u Zagrebu

Piše: PolitikaPlus

Grad je pokrenuo postupak za otkup zemljišta duž Sarajevske za izgradnju pruge kako bi jedna od najkraćih tramvajskih linija postala jedna od najdužih.

Tramvajskom linijom broj osam Zagrebom se putuje već 67 godina, a Zagrepčanima koji su se dosad vozili od Mihaljevca do Zapruđa uskoro bi se trebali pridružiti i putnici iz Travnog, Dugava i Jakuševca jer “osmica” će juriti sve do Ranžirnog kolodvora.

Plan njena proširenja dio je velikog projekta rekonstrukcije Sarajevske ceste najavljen još 2016. godine, a Grad je sada spreman za otkup zemljišta na trasi buduće pruge kako bi sve bilo po pravilima službe.

Traži se tvrtka koja će izraditi parcelacijski elaborat za kupnju koja bi trebala koštati oko 30 milijuna kuna, čemu će se još pribrojiti 50 milijuna kuna vrijedni radovi na pruzi te 65, koliko će stajati rekonstrukcija Sarajevske. “Osmica” će, tako, kad se s Mihaljevca spusti do Zapruđa, svoj put samo nastaviti na 145 milijuna kuna vrijednom putu pokraj Travnog i Dugava te završiti kod Ulice Aleksandra Brdarića.

Nova pruga bit će duga točno 1808,5 metara, odnosno nešto više od dva kilometara uključi li se u računicu 425,5 metara okretišta, a od Zapruđa do Ranžirnog stajat će na osam postaja. Polasci se očekuju svakih 11 minuta, a duž Sarajevske, koju će niskopodni tramvaj pratiti, planira se i zeleni pojas uz kojeg će se nalaziti pješačka i biciklistička staza.

Krajnji cilj projekta jest spajanje pruge na nadvožnjak koji bi trebao ići iznad Ranžirnog te se spojiti na autocestu do Siska, a Grad će taj dio odraditi s Hrvatskim autocestama, odnosno plan je da se potrebna sredstva namaknu iz fondova Europske unije.

"Sarajevska cesta trenutačno je u groznom stanju. "Guramo" je prema obnovi, ali već se drugu godinu radovi na njoj odgađaju jer bi uskoro trebala krenuti ta potpuna rekonstrukcija", kaže predsjednik Gradske četvrti Novi Zagreb-istok Milenko Arapović pa dodaje kako samo vijeće mjesne samouprave ne zna puno o projektu s obzirom na to da je riječ o kapitalnom ulaganju. U svakom slučaju, kako govori, za veliki dio njegove četvrti blizina tramvaja značila bi puno, a slažu se s njim i stanovnici Dugava te Travnog.

"Naravno da bilo dobrodošlo da se pruga "osmice" produži do Dugava. Put do grada bio bi nam upola kraći jer ne bismo morali prvo pješačiti do autobusne stanice, pa do Glavnog kolodvora i na tramvaj, već bismo fino sjeli kao gospoda i začas bili u Draškovićevoj a da ne presjedamo sto puta", rekla je stanovnica Novog Zagreba za Večernji.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

GRAD ZAGREB, PRUGA, ZET