Hrvatska

BELJAK: HSS je avangardna stranka, a ne samo stranka sela i poljoprivrede

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke Krešo Beljak u četvrtak je u Rijeci izjavio da želi  stranku vratiti gdje joj je mjesto, a to je pozicija avangardne stranke, a ne samo stranke sela i poljoprivrede.

Beljak je ocijenio da HSS stagnira već petnaestak godina. Neki stariji članovi se pozivaju na tradicionalne vrijednosti, a moje mišljenje je da je HSS nastao kao progresivna stranka, kad je Stjepan Radić zapalio mađarsku zastavu.

Istaknuo je da je stranka bila dugo vremena avangardna, zalažući se za prava žena i ravnopravnost spolova te druge napredne ideje. Tada je stanka imala potporu i u Rijeci i u Sušaku te u cijeloj zemlji a sad se nadamo da će birači  u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji  vrlo brzo ponovno prepoznati HSS koji želi Hrvatsku odvesti u 21. stoljeće, rekao je Beljak.

Na pitanje o stavu vezanom uz Istanbulsku konvenciju, Beljak je rekao da je prihvatljiv model po kojem je Njemačka usvojila konvenciju, a da je svako njezino modificiranje  neprihvatljivo.

 Beljak je bio Rijeci na izbornoj skupštini Primorsko-goranske stranačke organizacije, na kojoj je za predsjednika ponovno izabran Ivo Zrilić, kao jedini kandidat.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

krešo beljak, hss