Crna kronika

PRIJEVARE: Bankarica spriječila prijevaru lažne diplomatkinje nad svojom klijenticom

Piše: PolitikaPlus/Hina

Samo zahvaljujući bankarici, koja je posumnjala u mogućnost prijevare, 69-godišnja Senjanka nije postala još jedna od mnogih žrtva prijevare po modelu dobrovoljne uplate novca na nepoznati račun, a koji se već nekoliko godina ponavlja uglavnom među starijim lakovjernim osobama, izvijestila je u ponedjeljak ličko-senjska policijska uprava.

Policija je izvijestila da je u petak zabilježila pokušaj prijevare nad 69-godišnjakinjom koju je telefonom nazvala nepoznata ženska osoba predstavivši se kao Ankica Franić iz veleposlanstva u Londonu i zatražila od nje da uplati novac potreban za liječenje nekog od članova njene obitelji, a koji živi u inozemstvu.

Senjanka novac nije uplatila samo zato jer su djelatnice banke, u kojoj je htjela uplatiti novac, posumnjale da se radi o prijevari i slučaj prijavile policiji.

Policija traga za osobom koja je pokušala protupravno steći novac te opetovano moli građane koji su prevareni ili je nad njim pokušana prevara, da o tome odmah obavijestite policiju na broj telefona 192.

Sve ostale pozivaju na oprez, s obzirom na sve češću pojavu novih oblika prijevara. U Ličko-senjskoj županiji zabilježeni su osim posljednjeg slučaja lažnog predstavljanja i razni razni drugi oblici prijevare "lažnih djelatnika" centara socijalne skrbi, službenika banaka, masera i njegovatelja iz tzv. pomoći u kući. Prevaranti telefonski ili dolaskom u domove građana nude raznu pomoć, usluge i pogodnosti, a oni u najboljoj vjeri pristaju na suradnju i postaju žrtve prijevara.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

bankarica, prijevare