Zagreb

ZAGREB: U "nepoznatoj bijeloj tvari" nema otrova za životinje

Piše: PolitikaPlus/Hina

Nastavni zavod za javno zdravstvo Grada Zagreba "Dr. Andrija Štampar" analizirao je uzorke "nepoznate bijele tvari", koji su pronađeni na više lokacija u Zagrebu i utvrdio da u njima nema otrova za životinje, izvijestio je u srijedu zagrebački Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Na temelju rezultata ispitivanja spektrometrijskim i spektroskopijskim metodama unutar Službe za zaštitu okoliša i zdravstvenu ekologiju nisu utvrđena najčešće korištena komercijalno dostupna sredstva za zaštitu bilja, biocidi ili za uništavanje glodavaca.

Prva analiza Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", koja je napravljena u utorak, pokazala je da sukladno informacijama s terena i vizualnom pregledu uzorci povezani s dojavama građana odgovaraju tvarima koje su normalno prisutne u gradskom urbanom okolišu poput hrane za mačke, ostataka žbuke, rastopljenog papira i sl.

U uzorcima koji su prikupljeni i analizirani nema otrova za životinje niti u Zagrebu ima uginulih pasa ili životinja, što bi se moglo povezati s "nepoznatom bijelom tvari" o kojoj su javljali građani.

Ured za upravljanje u hitnim situacijama moli građane Zagreba da ne šire paniku i ne alarmiraju hitne službe bez valjanog razloga.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ŽIVOTINJE, ZAGREB, OTROV, ANALIZA