Hrvatska

Jandroković o sastanku državnog vrha: Bio je to neformalni sastanak

Piše: PolitikaPlus

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izjavio je u ponedjeljak nakon sastanka u Vladi, na kojem su uz njega bili i premijer Andrej Plenković i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, da je to bio neformalni sastanak ne precizirajući koje su bile teme razgovora.

"Bio je neformalni sastanak, razgovarali smo o nekoliko tema i ne mogu vam reći ništa o tome što smo zaključili", izjavio je Jandroković nakon jednosatnog sastanka.

Na novinarski upit jesu li razgovarali o prošlotjednim zaključcima Europskog vijeća i reakcijama Hrvatske kao članice EU-a prema Rusiji Jandroković je ponovio da su imali konzultacije o nekim važnim temama te da konzultacije još traju i da ne može govoriti o pojedinostima.

Hrvatska predsjednica Grabar Kitarović i premijer Plenković sastali su se u ponedjeljak oko 9 sati u Banskim dvorima.

U Banske dvore na sastanak, koji je još u petak najavio premijer Plenković, došao je i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Pretpostavlja se da su razgovarali o zajedničkom stajalištu koje će Hrvatska zauzeti prema Rusiji.

Riječ je o kristaliziranju stajališta Hrvatske nakon zaključka Europskog vijeća u petak i povlačenja veleposlanika Europske unije iz Moskve.

Predsjednica Grabar Kitarović prošlog je tjedna pozvala ruskog predsjednika Vladimira Putina u posjet Hrvatskoj.

Za sutra je najavljen i sastanak Vijeća za obranu na kojem bi se trebalo razgovarati o kupnji novih borbenih zrakoplova za Hrvatsko ratno zrakoplovstvo.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

PREDSJEDNICA, PLENKOVIĆ, VLADA, GORADN JANDROKOVIĆ