Hrvatska

MINISTAR BOŠNJAKOVIĆ: Vlada je jasno rekla da je Istanbulska konvencija u skladu s Ustavom

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković izjavio je u ponedjeljak, odgovarajući na pitanja novinara o kritikama iz crkvenih krugova, kako je Vlada "jasno rekla da je Istanbulska konvencija u skladu s Ustavom".

Bošnjaković, koji je s potpredsjednikom Vlade i ministrom graditeljstva i prostornog uređenja Predragom Štromar bio na završetku projekta poboljšanja energetske učinkovitosti zgrada u Kaznionici u Lepoglavi, rekao je kako je Vlada kroz interpretativnu izjavu "jako dobro odredila sve ono o čemu se u našoj javnosti razgovara".

"Vrlo smo jasno rekli da je konvencija, kako je mi gledamo, potpuno u skladu s Ustavom. Rekli smo da nema mjesta nikakvoj rodnoj ideologiji. Što se tiče svih sudionica društva, mi smo demokratsko društvo, imaju se pravo izjašnjavati, imaju pravo iznositi svoja mišljenja, ali znamo koje su procedure“, kazao je ministar pravosuđa dodavši kako će saborski zastupnici također o tome iskazati svoje mišljenje.

Bošnjaković vjeruje da će zakon o ratifikaciji Istanbulske konvencije ubrzo biti usvojen u Saboru, a Štromar je poručio da bi se svatko trebao baviti svojim poslom.

"Crkva zna kojim poslom se treba baviti, neka se bavi tim poslom. Politika zna s kojim se poslom treba baviti i mi ćemo baviti s tim poslom", kratko je odgovorio Štromar.

Dvojica ministara u Kaznionici u Lepoglavi obišli su izvedene radove na energetskoj obnovi 11 objekata, vrijednoj gotovo 42 milijuna kuna.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MINISTAR BOŠNJAKOVIĆ, VLADA, CRKVA