Hrvatska

Kujundžić: Problem zdravstva nije problem pojedinca ili simbolike

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ministar zdravstva Milan Kujundžić u četvrtak je rekao kako problem zdravstva nije problem pojedinca ili simbolike komentirajući pitanje što je Hrvatskoj važnije: bolesna djeca ili vojni zrakoplovi s kojim se Saša Pavlić iz Rijeke uputio pješice u Zagreb noseći križ, a putem mu se pridružuju građani i pomažu.

Poštujem križ, poštujem žrtvu čovjeka koji je prešao 150 i više kilometara, međutim, problem zdravstva i održivosti zdravstvenog sustava, financijskog i stručnog je problem ne pojedinca ili simbolike nego je problem svih država u svijetu, pa tako i Hrvatske u čemu svim trebamo preuzeti odgovornost i sudjelovati. Imati državu ne znači imati samo zdravstvo nego i sve druge sustave uključujući i obranu, izjavio je ministar Kujundžić pred zgradom Vlade RH. 

Na pitanje kakva je to poruka da se ima tri milijarde kuna za vojne zrakoplove, a nema za bolesnu djecu, Kujundžić je odgovorio da to nije poruka i da se bolesna djeca u Hrvatskoj liječe. 

To nije poruka. Bolesna djeca se u Hrvatskoj liječe, rekao je te naveo da se djeci u Hrvatskoj daje i najnovija generacija lijekova što, kaže, ne daju broje bogate zemlje.

Dodao je i da je o tome spreman razgovarati s premijerom.

Kujundžić: Voda u Slavonskom Brodu je prema pravilima struke, no ne žurimo

Upitan je li voda u Slavonskom Brodu za piće, ministar zdravstva je odgovorio da je voda prema pravilima struke.

"Prema pravilniku voda je zadnjih pet dana s urednim nalazom i mogla bi se piti", rekao je ministar, no poručio je i kako postoje drugi čimbenici koje treba razjasniti sa strukom, posebice s hidrogeolozima, postoji li eventualno rizik od nove kontaminacije, "i zato ne žurimo".

"Iako, ako je u ovom trenutku netko pije, to je zdrava voda", naglasio je Kujundžić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

djeca, milan kujundžić, zdrastvo